مدیریت یکپارچه و حقوق شهروندی، مطالعه موردی: پروژه دانش بنیان پنجرهواحد صدور مجوزها-پلتفرم دولت الکترونیکی سیماک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی جلوه های جهادی شهیدان آقا مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی در مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: BASIJCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر جنگ آرا

مدیر پروژه پنجره واحد صدور مجوزها، تبریز، استان آذربایجان شرقی، ایران.

محمدصادق پورمهدی

کارشناس مسائل شهری، تبریز، استان آذربایجان شرقی، ایران.

چکیده

پنجره واحد صدور مجوزها« از بخشهای اصلی و اجزا لاینفک پلتفرم مشترک دولت الکترونیکی در کشورهای توسعه یافته و نوخاسته۱ است. کارکرد اصلی این پنجره واحد تسریع و تسهیل صدور مجوزهای مورد نیاز برای شروع فعالیتهای اقتصادی، از جمله ساخت و ساز است که اثر مستقیم و شگرف بر »بهبود فضای کسب و کار« دارد. با این پنجره واحد، فرآیندهایی که باید برای صدور یک مجوز توسط سازمانهای مختلف انجام شود، یکپارچه میشود، طوری که گویی همه آن سازمانها زیر یک سقف نشسته اند و بدون موازیکاری فرآیندهای صدور یک مجوز را پیش میبرند. با پنجره واحد مجوزها از شهروندان و کسب و کارها اطلاعات تکراری خواسته و گرفته نمیشود. لذا، در زمان و هزینه شهروندان و دولت صرفه جویی میشود. در ایران » پنجره واحد صدور مجوزها« که یکی از بخشهای اصلی پلتفرم مشترک دولت الکترونیکی موسوم به سیماک، و سامانهای دانش بنیان است از سال۱۳۹۶ به تدریج و فاز به فاز راه اندازی شده و بخشهایی از آن با درجات متفاوتی از موفقیت، در دو استان گیلان و کرمان، به بهره برداری رسیده است. در این دو استان، میانگین سرعت فرآیندها از ۳۵۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش یافته و میزان مراجعه شهروندان به دستگاه ها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده و با کاهش ۹۰ درصدی مصرف کاغذ گام بلندی به سوی دولت بدون کاغذ برداشته شده است. در این تحقیق سامانه یکپارچه و فراگیر »پنجره واحد صدور مجوزها« معرفی شده و برخی نتایج حاصل از راه اندازی آن بررسی شده است. این نتایج نشان میدهد، با استفاده از پلتفرم مذکور ضمن بهبود فرآیندهای صدور مجوزها با تکیه بر معماری یکپارچه، فراسازمانی و تعاملی، علاوه بر تسهیل و تسریع صدور مجوزها میتوان با تحلیل داده، نقاط قوت و ضعف دستگاه ها را با انواع روشها شناسایی نمود و سطح نظارت پذیری و بهره وری آنها را بسیار بالا برد.

کلیدواژه ها

مدیریت یکپارچه، پنجره واحد صدور مجوزها، پلتفرم مشترک دولت الکترونیکی، سیماک، سیاستگذاری مبتنی بر داده، حکمرانی خوب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.