تحول اندیشه های ژئوپلیتیکی با تاکید بر سند راهبرد دفاعی ایالات متحده در سال 2012
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT04_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 795
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران، دانشجوی دکتری و پژوهشگر دا
چکیده
از اواخر قرن نوزدهم تا پایان جنگ جهانی دوم، نظریه ها و رویکردهای مطرح ژئوپلیتیک سنتی ومدرن، گرفتار در پارادایم مسلط جبر جغرافیایی، قدرت هر کشور را بر اساس عوامل عینی جغرافیایی آن مورد ارزیابی قرار می داد و با مشاهده ضعف در بنیان های نظری این علم و پارادوکس های فراو ان ایجاد شده در تحلیل مناسبات و موازنه قوا و همچنین وقوع تحولات مهم جهانی در سال های اخیر، اندیشمندان ژئوپلیتیک چاره ای جز در هم شکستن سنت ها و پارادایم های مسلط و درانداختن بنیانی نوین نداشتند. از این رو، چرخش نظری از تمرکز بر جنبه های عینی قدرت به اندیشه و ادراک، نمود عینی تری یافت. مطالعه رفتارهای ایالات متحده امریکا به عنوان قدرت جهانی با علایق ژئوپلیتیکی، به اندیشمندان جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک در تبیین تحول اندیشه های ژئوپلیتیک کمک شایانی خواهد نمود، از اینرو، نگارنده مقاله سعی دارد با مرور سند دف اعی 2012 ایالات متحده امریکا به عنوان یکی از اسناد مهم در تاریخ تحولات ژئوپلیتیکی عصر حاضر، ابعاد مختلف آن در تغییر نگرش ها و تحول اندیشه های ژئوپلیتیکی در موضوع قدرت را مورد بررسی قرار دهد. روش تحقیق مقاله مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای و تحلیل محتوا می باشد . یافته های تحقیق مبین آن استکه در تبیین معادلات قدرت ،کدهای ژئوپلیتیکی صرفا محدود به عرصه های عینی گرایانه رابطه قدرت و جغرافیا نیستکلیدواژه ها
قدرت، سند راهبر دفاعی ایالات متحده در 2012 ، ژئوپلیتیک، قدرت نرممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.