ارزیابی نقش والدین در دلزدگی و افت تحصیلی دانش آموزان با مجازی شدن مدارس دردوران اپیدمی کرونا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: RTCONFE05_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور
کارشناسی ارشد، رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور اراک
چکیده
یکی از مسائل و مشکلات اساسی نظام آموزشی هر کشور، مساله دلزدگی و به دنباله آن افت تحصیلی دانش آموزان است. این مساله هر سال هزینه های سنگینی به بار می آورد و دورنمای پیشرفت و توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را مبهم می کند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نقش والدین در دلزدگی و افت تحصیلی دانش آموزان با مجازی شدن مدارس در دوران اپیدمی کرونا صورت گرفت. پژوهش حاضر از نوع مطالعه مروری می باشد و مطالب گردآوری شده برگرفته از سایتهای پژوهشی همچون مگیران، اس آی دی، گوگل اسکالر و پایان نامه های ایرانداک است. نتایج مطالعات انجام گرفته، نشان می دهد آموزش به صورت فضای مجازی در دوران کرونا با وجود محاسن (تداوم تحصیل و ایجاد فرصت خلاقیت، آزادی عمل دانش آموزان و نظارت بیشتر والدین، ورود آموزش مجازی به عرضه نظام تعلیم و تربیت و ایجاد تجربه جدید و کاهش هزینه ایاب و ذهاب و ارتقا سواد رسانه ای والدین دارای معایبی (عدم تمایل به انجام تکالیف کلاسی و کاهش پایبندی به مقررات نظم و انضباط کلاسی، حذف فعالیت گروهی و تنبلی و حواس پرتی دانش آموزان، وقت گذاری کم والدین به ویژه والدین شاغل و عدم تسلط به فن آوری اطلاعات است. بنابراین روابط موجود در خانواده از لحاظ روحی و روانی، فضای حاکم بر خانواده و حمایت والدین در دوران کرونا از اهمیت خاصی در دوران تحصیل فرزندان دارد. آنچه که در درون خانواده اتفاق می افتد اعم از دادن انگیزه و نقش حمایتی والدین ، مشارکت رسمی و غیر رسمی والدین در عملکرد تحصیلی دانش آموزان، انتظارات والدین، هدایت تحصیلی و سطح سواد والدین روی فرزندان تاثیر می گذارد.کلیدواژه ها
والدین، افت تحصیلی، یادگیری مجازی، دوران کرونامقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.