پیش بینی تغییرات خط ساحلی بر مبنای گل موج های بندر امیرآباد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF09_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر براری

دانشجوی ارشد آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آیت اله بروجردی، بروجرد

مسعود احمدی

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت اله بروجردی، بروجرد

مهدی کماسی

دانشیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت اله بروجردی، بروجرد

چکیده

در این تحقیق به بررسی شرایط هیدرودینامیک موج و جریان در اطراف بندر امیرآباد پرداخته شده است. در این تحقیق داده های ۳۰ ساله مشخصات موج منطقه بررسی شده است. بر اساس این داده ها بیشینه مقدار ارتفاع موج در منطقه حدود ۴.۵ متر و از راستای شمال غرب می باشد. سواحل منطقه امیرآباد بدلیل احداث تاسیسات بندری از وضعیت تعادل و پایداری خارج شده و در سواحل بالادست (ضلع و هم چنین ایجاد تاسیسات بندری و ساحلی توسط سایر ارگان ها در ضلع غربی، اثرات فرسایش دیده می شود. در سال های اخیر به دلیل کاهش تراز آب دریای خزر و همچنین ایجاد تاسیسات بندری و ساحلی توسط سایر ارگان ها در ضلع غربی، اثرات فرسایش و رسوب گذاری ناشی از سازه های بندر امیرآباد تعدیل یافته است، اما هم چنان لازم است برای بهره برداری بهینه از بندر، موضوع مدیریت خط ساحل در برنامه کاری مدیران بندر امیرآباد قرار گیرد. ارتفاع موج از نقطه موج از نقطه ۱ تا نقطه ۷ در مقابل بندر از ۵ متر به ۲ متر کاهش ارتفاع داشته است و بیشترین ارتفاع موج مربوط به ماه نوامبر در سال ۲۰۱۲ می باشد. بیشینه ارتفاع موج در محدوده مقابل بندر حدود ۴.۵ متر و بیشینه سرعت جریان کرانه ای در اطراف بند حدود ۷۰ سانتی متر است که می تواند حجم زیادی از رسوبات ریزدانه را انتقال دهد. با توجه به گل موج های مربوط به این نقاط چنین برآورد می گردد که جهات غربی و راستاهای ۲۷۰ درجه تغییر جهت داده و همچنین راستای شرق و جهات ۹۰ درجه نیز تغییر جهت داده و به سمت راستاهای شمال شرق و شمال غرب متمایل شده اند. بنابراین جهات غالب موج در بندر راستاهای شمال، شمال شرق و شمال غرب می باشد.

کلیدواژه ها

تغییرات خط ساحلی، گل موج، بندرامیرآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.