اثرات تغییرات فرهنگی به الگوی مسکن روستای یارآباد میربگ جنوبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF09_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء نورمحمدی

گروه معماری و شهرسازی ،دانشگاه فنی و حرفه ای ،تهران ،ایران

رضوان شاکرمی فیلی

گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه فنی و حرفه ای تهران ،ایران

چکیده

تغییرات مسکن روستایی ،مفهومی اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی، کالبدی است.کارکرد مسکن علاوه بر سرپناه،فراهم کردن شرایط مطلوب برایتحقیق فعالیت های خانوادگی است .مسکن روستایی به عنوان عنصری مادی و فرهنگی،در سال های اخیر تغییرات وسیعی داشته است ،اینعنصر فرهنگی علاوه بر نقش سکونت ،بخشی از فضای اشتغال،تولید.انبار ملزومات زندگی نیز به شمارمی آید.در این مقاله به بررسی اثراتوتغییرات فرهنگی بر الگوی مسکن روستایی پرداخته و سعی شده است تا تاثیرات هر یک از اجرای فرهنگ و تغییرات الگو مسکن روستایبررسی نماید تا پاسخی برای این پرسش که الگوهای مسکونی جدید تا چه اندازه توانسته است پاسخگوی نیازهای زیستی و فرهنگی ساکنینباشد برای شناخت اثرات تغییرات فرهنگی بر مسکن روستا سعی بر آن است تا سبک معماری در بناهای مسکونی سنتی و جدید مورد توجهقرار گیرد در این مقاله روستای یارآباد میر بگ جنوبی در استان لرستان، شهرستان نوراباد به عنوان جامعه نمونه انتخاب شده است. روشتحقیق در این پژوهش، توصیفی- تحلیلی است و برای گردآوری اطلاعات از روشهای میدانی و اسنادی استفاده شده است. که نتایج حاصل ازمطالعات میدانی مشخص شد که بین تغییرات فرهنگی و رضایت از مسکن، نقشه معماری، مقاومت مسکن، محل نگهداری دام در خارج ازساختمان، مصالح اصلی به کار رفته در ساخت مسکن،نوع بنای واحد مسکونی تعداد خانوار، اسایش در منزل ،نمای واحد مسکونی ،مصالح کاربردیدر نمای مسکن ،نقشه معماری آشپزخانه، وسایل سرمایشی وگرمایشی در منزل، حداکثرسطح اشتغال زیر بنای همکف ساختمان در کاربریفرهنگی ۵۰ درصد مساحت کل زمین است، عمرساختمان و تعداد طبقات رابطه مستقیم ساختمان و تعداد طبقات معناداری وجود دارد همچنینمشخص شد که بین تغییرات فرهنگی وتغییردر الگوی مسکن روستایی رابطه خطی برقرار است. با توجه به یافته های تحقیق در زمینه تغییراتالگوی مسکن در منطقه راهکار های مقاوم سازی مسکن روستایی با استفاده از الگوهای معماری بومی، سطح زیربنای مناسب برای واحدهایمسکونی نوساز شده با توجه به الگوهای ساخت و ساز روستایی برای رسیدن به مسکن مناسب و با کیفیت حداکثر تعداد طبقات ساختمان هایفرهنگی واقع در زمین های با کاربری فرهنگی و کاربری مختلط دو طبقه تعیین می شود.

کلیدواژه ها

تغییرات مسکن، الگوی مسکن روستای، تغییرات فرهنگی، معماری بومی، مقاوم سازی مسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.