مروری بر مهم ترین فناوری های انرژی امواج دریا در ارزیابی آنها از دیدگاه توسعهپایدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی تدبیر علوم کشاورزی، محیط زیست،جغرافیا و انرژی در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AEGE01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده معصومه رحیمی

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ایران

نگین ناصح

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند،ایران

چکیده

با توجه به نیاز روزافزون به انرژی و روند نزولی منابع سوخت فسیلی و گازهای طبیعی و همچنین آلودگی های ناشی از این سوختها باید به سرعت به سوی منابع جایگزین رفت .یکی از بهترین گزینه ها منابع انرژی تجدیدشونده دریا است. طی سالیان اخیر طیفگستردهای از تجهیزات استحصال انرژی از امواج دریا معرفی و توسعه یافته اند و تعداد زیادی از مبدل های انرژی با مکانیزم هایمختلف طراحی و ارائه شده اند و برخی از آنها نیز بصورت آزمایشی مورد بهره برداری قرار گرفته اند. تحقیق حاضر به صورت مرورییوده و بر اساس مطالعات کتابخانه ای، تحلیل و جمع بندی اطلاعات و منابع تنظیم شده است.در این مقاله به فواید استفاده از انرژی امواج دریا و تاثیر آن بر توسعه ی پایدار اشاره گردید. همچنین چالش های موجود دراستفاده از انرژی جریانات دریایی نیز مورد توجه قرار گرفت. نتایج نشان دادند که نواحی با امواج مطلوب و مناسب در عرضجغرافیایی ۳۰ قرار دارند، جایی که بادهای منظم می وزد. لازم به ذکر است که انرژی موج در ماه های زمستان بیشترین مقدار خودرا دارد. اگر انرژی به نحوی تولید و مصرف شود که توسعه انسانی را در بلندمدت در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی وزیست محیطی تامین نماید، مفهوم انرژی پایدار تحقق خواهد یافت، لذا تامین انرژی پایدار ضرورت توسعه پایدار است. باتوجه بهپژوهش انجام شده استفاده از انرژی امواج دریا موثر در افزایش کیفیت سطح زندگی، ایجاد شغل، گسترش صنایع دریایی و افزایشقدرت دریایی و توسعه ی پایدار خواهد بود.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، امواج دریا، انرژی های تجدید شونده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.