بررسی مقر ژئومورفولوژیک شهرها با تأکید بر شهرهای رودخانهای مطالعه موردی: شهر اصفهان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT04_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2978
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان
چکیده
اصولاً مکانگزینی و توسعه شهر بیش از هر چیز تابع شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی آن میباشد. در این میان مطالعه ژئومورفولوژیکی محیط و بستری که باعث پیدایش و استقرار شهر گردیده و شهر بر آن آرمیده است از اهمیت قابل توجهی برخوردار میباشد. در همین ارتباط، رودخانهها و اراضی پیرامون آنها به عنوان یک واحد ژئومورفولوژیک، از دیرباز یکی از مهمترین عوامل مکانگزینی و توسعه شهرها به شمار میآیند. تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش و جایگاه مطالعات ژئومورفولوژی در مکانگزینی و توسعه شهرها، بویژه شهرهای رودخانهای، از یکسو به بررسی ادبیات تئوریک موضوع، مفاهیم و تعاریف آن میپردازد و از طرف دیگر با مشاهدات میدانی و بررسی مطالعات انجام شده قبلی در محدوده مورد نظر به تجزیه و تحلیل نقش رودخانه زاینده رود در شهر اصفهانکه برترین عامل تکوین دهنده آن محسوب میشود و شناخت فرایندها و پدیدههای مختلف ژئومورفولوژیک و نیز پتانسیلها و محدودیتهایی که این عوامل در توسعه شهر دارد میپردازد. نتایج تحقیق نشان میدهد که مطالعات ژئومورفولوژی با تجزیه و تحلیل فرمها و فرایندهای ژئومورفولوژیکی حاصل از رودخانه زایندهرود، نقش مؤثری در استقرار، توسعه، مورفولوژی، کیفیت زندگی و حتی سیمای کالبدی شهر اصفهان بازی میکندکلیدواژه ها
ژئومورفولوژی شهری، مکانگزینی، شهرهای رودخانهای، اصفهان، زایندهرودمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.