اثربخشی طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجین دارای تعارض
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
- کد COI اختصاصی: LPCONF04_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 471
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران
استادیار، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجین دارای تعارضبود. پژوهش حاضراز نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود و جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان ساری با علت تعارض در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ بود که تعدادحجم نمونه ۳۰ زوج با تقسیم بندی ۱۵ زوج برای هر کدام از گروه های آزمایش و گروه کنترل) که این تعداد نفرات، بنا بر رعایت ملاک های ورود، با این پژوهش همکاری کردند انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق دو پرسشنامهاستاندارد احساس تنهایی راسل، پیلوا وکورتونا (۱۹۸۰) ، هیجانی تورنتو (FTAS-۲۰) (۱۹۸۶)) و پروتکل طرحواره درمانی بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS ۲۲ انجام شد. در این پژوهش، از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده گردید. آزمون انجام شد در این تحقیق، شامل آزمون کالموگروف- اسمیرنوف به منظور نرمال بودن متغیرها، آزمون همبستگی پیرسون به منظور ارتباط بین متغیرها و رگرسیون چند متغیره به منظور تعیین سهم هر یک از متغیرهای مستقل در پیش بینی متغیر وابسته بود. نتایج نشان داد که متغیرهای سلامت معنوی، ویژگی های شخصیت و حمایت اجتماعی ادراک شده قادر به پیش بینی ادراک بیماری بیماران مبتلا به سرطان می باشند.با توجه به مقدار Beta ویژگی های شخصیت سهم بیشتری در پیش بینی ادراک بیماران سرطانیدارد.کلیدواژه ها
ادراک بیماری، سلامت معنوی، ویژگیهای شخصیت، حمایت اجتماعی ادراک شدهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.