بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_QAJF-2-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده سعیدی

کارشناسی ارشد، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

مهدی جهانتیغ

دانشیار، کلینیکال پاتولوژی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ملی زابل، زابل، ایران

رضوانه بهزادمهر

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

زهرا بیگمی

استادیار، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

به دلیل مقاومت روزافزون باکتری­های بیماری­زا به آنتی­بیوتیک­های رایج، محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین می­باشند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی است. نمونه­برداری از نواحی حلق و بینی بیماران انجام و تعداد ۹ سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا و خالص­سازی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) در شش غلظت با روش رقیق­سازی در محیط مایع بر روی باکتری تعیین شده حساسیت سویه­ها به چند آنتی­بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر بیوگرام ارزیابی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی برابر با ۸ میکروگرم بر میلی­لیتر بوده است که یک سویه مهار شده است در حالی که بیشترین غلظت ۵۱۲ میکروگرم / میلی گرم بوده که یک سویه مهار شده است. استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده بیشترین مقاومت به تری­متوپریم (۸/۸۸%)، آمپی­سیلین (۷/۷۷%)، تتراسیکلین (۷/۷۷%)، اریترومایسین(۶/۶۶%) و سفتازیدیم (۲/۲۲%) بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پیپرین موجود در فلفل سیاه دارای اثر مهاری بسیار قوی بر روی باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی دارد.

کلیدواژه ها

پیپرین, استافیلوکوکوس اورئوس, الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.