برنامه ریزی سیستم پیاده مداری در بافت قدیم ارگ طبس و نقش آن در توسعه گردشگری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای نوین در تحقیقات علوم پایه، فنی و مهندسی، دوره: 5، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_BSET-5-16_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اخگری

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور بیرجند

علیرضا قاسمیان مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ،برنامه ریزی کالبدی-فضایی دانشگاه پیام نور بیرجند

چکیده

هدف پژوهش حاضر برنامه ریزی پیاده مداری ایمن در محدوده بافت قدیم ارگ طبس با تاکید بر پویایی فضای شهری و نقش آن در توسعه گردشگری می باشد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی مبتنی بر شیوه میدانی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد پیاده رو، ساکن و متخصصین می باشد. بدین منظور ۲۸۴ نفر از افراد پیاده رو و ساکن در طول یک هفته و ۳۰ نفر از متخصصین به عنوان حجم نمونه انتخاب گردیدند. پایایی داده ها به وسیله آلفای کرونباخ ۰.۸۱۸ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تک نمونه ای، رگرسیون گام به گام، تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه مکرر و تی دو نمونه ای مستقل و همچنین به منظور اولویت بندی و ضریت اهمیت شاخص ها از مدل BWM استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تی تک نمونه ای مستقل برای سنجش پیاده روی ایمن در شاخص های پویایی شهری نشان می دهد بین حد مبنا (۳) و مقدار محاسبه شده ( ۲.۲۸) اختلاف معناداری وجود دارد. نتایج رگرسیون گام به گام حاکی از آن است که مولفه فعالیت اجتماعی با بنای ۰.۲۴۹بیشترین تاثیر و مولفه ایمنی و امنیت با ضریب بتای ۰.۱۳۸ کمترین تاثیر را بر پیاده روی ایمن در محدوده بافت قدیم ارگ طبس دارد. نتایج تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه مکرر نشان می دهد که شاخص فعالیت اجتماعی با مقدار( ۲.۲۰) پایین ترین نمره میانگین و شاخص ایمنی و امنیت با مقدار (۲.۶۸)، بالاترین نمره را دارا هستند. نتایج حاصل از آزمون تی دو نمونه ای مستقل نشان می دهد بین میانگین سنجش وضعیت پیاده روهای محدوده بافت قدیم ارگ طبس از دید در جامعه افراد پیاده ( ۲.۲۸) و متخصصین ( ۲.۲۹)، اختلاف معناداری وجود ندارد. نتایج مدل BWM نشان می دهد که شاخص ایمنی و امنیت در رتبه اول و شاخص فعالیت های اجتماعی در رتبه چهارم قرار گرفت.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، پیاده مداری ایمن، بافت قدیم ارگ طبس، پویایی فضای شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.