اثرات زیست محیطی معادن سنگ آهن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BCPNU04_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رزاقی نودهی

دانشجوی کارشناسی مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلاناستان گیلان، دانشگاه گیلان

فرزاد ستوهیان

دانشیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلاناستان گیلان، دانشگاه گیلان

چکیده

زندگی امروز بشر به صنایع و فناوری نوین وابسته است و انسان نمی تواند خود را از منابعی که تمام وسایل زندگی امروزهی او را فراهم میسازد جدا کند.میهن زرخیز ما ایران که در راه توسعه صنعتی گامهای سریعی برمی دارد و هنوز مشکلات کشورهای توسعه یافته را ندارد، واجب است که هنگام ایجاد وتاسیس صنایع معدنی و هنگام طراحی روشهای استخراجی، متخصصین و صاحب نظران مسایل مربوط به آلودگی محیط زیست را در نظرگیرند، تا به مسایل ومشکلاتی که امروزه کشورهای توسعه یافته با آنها مواجه هستند و با صرف هزینه های بسیار سنگین باید آنها را حل و برطرف کنند، مواجه نشود. طرح اینمسئله در شرایطی که استخراج معادن کشور با مشکلات عمدهای مواجه می باشد شاید بی مورد جلوه کند، ولی به دو دلیل عمده چنین موضوعی مورد بررسیقرار گرفته است. اولا ۰روند تکاملی صنعت معدنکاری و اثرات جانبی آن برمحیط، لزوم اجرای این فعالیت را ایجاب میکند و از طرفی نظارت زیست محیطیدر جهان به صورت یک الزام جدی درآمده است. ثانیا شاید درحال حاضر به دلیل وسعت منطقه و استفاده بسیاری از نواحی معدنی لزوم اجرای آن احساسنشود، اما قابل پیش بینی است که درآینده با در نظر گرفتن میزان رشد جمعیت درکشور و فعال شدن بسیاری از معادن غیرفعال و تجهیز و بهره برداری از معادنبکر و با توجه به پتانسیل معدنی بالای منطقه ایی و همچنین نیاز شدید به تولیدات معادن در جهت نفی اقتصادی تک بعدی با نظارتهای زیست محیطی نواحیاستخراج شده و با بهره گیری ازدانش فنی و پیشرفت فناوری، عملیات استخراج به نحوی انجام گیرد که کمترین خسارت به محیط زیست وارد شود.

کلیدواژه ها

معدن روزمینی، معدن زیرزمینی، معادن سنگ آهن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.