تاثیر تیمارهای هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه زنی بذر طالبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH05_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین امینی فرد

دانشیار گروه علوم باغبانی و مرکز پژوهشی گیاهان ویژه منطقه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران

چکیده

به منظور بررسی تاثیر روش های پرایمینگ بر پارامترهای جوانه زنی بذر طالبی، آزمایشی(Cucumis melo var. cantalupensis) در شرایط آزمایشگاه در دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، سه سطح هیدروپرایمینگ با آب مقطر ( ۱۲، ۲۴ و ۳۶ ساعت) و سه سطح اسید هیومیک (۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر) بودند. بیشترین درصد و بنیه جوانه زنی و میانگین جوانه زنی روزانه مربوط به تیمارهای هیدروپرایمینگ ۲۴ ساعته بود و نسبت به شاهد به ترتیب ۸۸/۲۸، ۵۹/۸۸ و ۹۷/۲۸ درصد افزایش نشان داد. بیشترین میانگین زمان جوانه زنی (۱۰/۶۴)، سرعت جوانه زنی (۹۱/۱۴)، ضریب سرعت جوانه زنی (۶۴/۰)، طول و وزن خشک ریشه چه (به ترتیب ۲۲/۸ سانتی متر و ۰۱۴۶/۰ میلی گرم)، طول و وزن ساقه چه (۲۹/۴ سانتی متر و ۰۵۰/۰ میلی گرم) و طول و وزن گیاهچه (۵۲/۱۲ سانتی متر و ۰۶۴/۰ میلی گرم) مربوط به ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر اسید هیومیک بود و کمترین مقادیر میانگین زمان جوانه زنی (۲۲/۲۳)، سرعت جوانه زنی (۹۴/۲)، ضریب سرعت جوانه زنی (۲۳/۰)، طول و وزن خشک ریشه چه (به ترتیب ۵۷/۶ سانتی متر و ۰۰۹۴/۰ میلی گرم)، طول و وزن ساقه چه (۶۰/۱ سانتی متر و ۰۲۱/۰ میلی گرم) و طول و وزن گیاهچه (۱۸/۸ سانتی متر و ۰۳۰/۰ میلی گرم) در تیمار شاهد مشاهده گردید لذا اسید هیومیک و هیدروپرایمینگ سبب بهبود تمام شاخص های جوانه زنی بذر طالبی گردید.

کلیدواژه ها

بنیه جوانه زنی، تیمارهای پیش رویشی، گیاهچه، سرعت جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.