اثر پیش تیمار باکتری های اندوفیت سرو بر بهبود شاخص های جوانه زنی بذر جو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH05_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غلامحسینی

کارشناس ارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

جلال سلطانی

دانشیار بخش بیماریشناسی گروه گیا هپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

جواد حمزه ئی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر باکتری های اندوفیت سرو بر شاخص های جوانه زنی بذر جو (Hordeum vulgare) انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در آزمایشگاه بیماری شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان به اجرا درآمد. تلقیح بذر جو با باکتری Bacillus subtilis POE۲۶، تلقیح بذر جو با باکتری Stenotrophomonas maltophilia POE۵۵ و شاهد (عدم تلقیح) تیمارهای آزمایشی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که هر دو گونه باکتری بر شاخص های جوانه زنی بذر جو تاثیر افزایشی داشتند.، به طوری که پیش تیمار بذر جو با باکتری های اندوفیت، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن تر و خشک آن ها را افزایش داد. باکتری های POE۲۶ و POE۵۵ صفات درصد جوانه زنی بذر جو را به ترتیب ۶ و ۳ درصد، میانگین سرعت جوانه زنی را به ترتیب ۵۵ و ۳۲ درصد، طول ریشه چه را به ترتیب ۸۰ و ۷۱ درصد، طول ساقه چه را به ترتیب ۸۶ و ۷۰ درصد، وزن تر ریشه چه را به ترتیب ۶۰ و ۵۷ درصد، وزن خشک ریشه چه را به ترتیب ۵۴ و ۴۰ درصد، وزن ترساقه چه را به ترتیب ۴۰ و ۳۰ درصد و وزن خشک ساقه چه را به ترتیب ۴۷ و ۲۷ درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. بنابراین، باکتری Bacillus subtilis POE۲۶ تاثیر بیشتر و معنی داری بر مولفه های جوانه زنی بذر جو داشت. بر اساس نتایج حاصل می توان پیش تیمار بذر جو با باکتری های اندوفیت را جهت بهبود شاخص های جوانه زنی به کشاورزان توصیه کرد.

کلیدواژه ها

باکتری اندوفیت، درصد جوانه زنی، رشد گیاهچه، سرعت جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.