بررسی تاثیر بذر کرک دار و بدون کرک بر عملکرد و اجزاء عملکرد در شرایط تنش خشکی در ارقام پنبه Gossypium.Sp

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH05_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فتحی مقدم

دانشجوی PhD اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه صنعتی شاهرود

مرجان ابراهیمیان کسرینه

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاداسلامی واحد گناباد.

محمدرضا رمضانی مقدم

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد.

فرشید وزین

عضوهیات علمی موسسه تحقیقات پنبه شرق کشور

چکیده

کمبود آب مهم ترین عامل محدودیت تولید محصولات کشاورزی در جهان می باشد. یکی از راهکارهای مهم در جهت افزایش عملکرد محصولات زراعی مدیریت آب و استفاده از ارقام سازگار با منطقه محسوب می شود . این تحقیق با هدف ارزیابی اثرات دلینته و کرکدار بودن بذور ، میزان مصرف آب برعملکرد و اجزاء عملکرد پنبه با استفاده از ارقام مختلف در مجموعه ۵۴ کرت آزمایشی بصورت آزمایش اسپلیت فاکتوریل درقالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان خلیل آباد انجام شد. در این آزمایش تنش خشکی در سه سطح عدم قطع آبیاری (شاهد)، قطع آبیاری در مرحله گل دهی و قطع آبیاری در مرحله باز شدن اولین قوزه در پلات اصلی و فاکتوریل رقم (سه رقم خرداد ، سپید ، ورامین) و کرک زدایی(بدون کرک زدایی و کرک زدایی) در پلات فرعی بمدت یکسال انجام گرفت. نتایج آنالیز واریانس نشان داد میزان آب، نوع بذر و ارقام تاثیرمعنی داری درجوانه زنی ، استقرار، عملکرد و اجزاء عملکرد پنبه داشت . در این تحقیق در اثرات متقابل تیمارهای عدم قطع آب × بذر دلینته ، رقم خرداد×بذر دلینته و عدم قطع آبیاری × رقم خرداد، و در اثرات متقابل سه گانه تیمارعدم قطع آبیاری×رقم خرداد× بذر دلینته بالاترین عملکرد بدست آمد .

کلیدواژه ها

پنبه، بذردلینته، بذر کرکدار، تنش آب،رقم، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.