بررسی زنجیره ی تامیین بذر گندم دیم اصلاح شده در استان آذربایجان شرقی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH05_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 225
نویسندگان
دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در این بررسی مراحل تولید بذراصلاح شده ی گندم نان دیم و مسائل و مشکلات موجود درمسیر آن مراحل، در استان آذر بایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت. تولید بذر اصلاح شده روندی بسیار طولانی و پر هزینه است. لذا بررسی مسائل و مشکلات موجود در این مسیر می تواند به بهبود کیفیت و به حداکثر رساندن مطلوبیت این نهاده بیافزاید. بررسی ها نشان داد، بیشترین چالش های موجود در تولید بذر اصلاح شده در سطح مزرعه مربوط به پایین بودن سطح اطلاعات و دانش کشاورزان تولید کننده بذر در رابطه با بذر و عدم رعایت اصول و استانداردهای تولید و شرایط نامساعد آب و هوایی و کم بودن سطح بارندگی، به ترتیب با ۲۲ و ۱۹ در صد شدت اثر می باشد. در مرحله خرید مسائلی همچون، عدم واریز به موقع یارانه های دولتی و عدم رضایت کشاورزان تولید بذر از قیمت مصوب دولت و کاهش رغبت آنها برای فروش محصول که هر کدام با با ۲۰ درصد، شدت اثر بیشترین میزان مشکلات موجود در این مرحله را به خود اختصاص دادند. در مرحله بوجاری و فرآوری و بسته بندی محصولات تولیدی بر اساس نتایج به دست آمده از پاسخ شرکتها به سوالات مطرح شده، مشخص گردید حدود ۲۹ درصد از مسائل حاکم در این مرحله مربوط به بالا بودن هزینه های بوجاری می باشد. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد مرحله فروش بذرهای تولید شده نیز با مسائل و چالشهای مربوط به خود همراه است. پاسخ شرکتها به سوالات مربوط به این مرحله نشان داد مسائل و مشکلاتی مانند، بالا بودن قیمتها و عدم استقبال کشاورزان برای خرید بذر گران ۲۹ درصد، بیشترین مقدار شدت اثر را شامل گردید.کلیدواژه ها
گندم ، کنترل گواهی بذر، تولیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.