ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت آموزش مجازی در دوران پاندمی کووید -۱۹

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 149

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

VCMMU01_046

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1401

چکیده مقاله:

هدف: شیوع بیماری کووید - ۱۹ ، سیستم آموزشی دانشگاه ها را تحت تاثیر قرار داده است. باتوجه به گسترش تکنولوژی در چنددههاخیر و لزوم فاصله گذاری اجتماعی برای جلوگیری از شیوع این بیماری، جهت جلوگیری از وقفه در آموزش دانشجویان، آموزش بهشیوه مجازی تغییر پیدا کرده است. با توجه به اهمیت آموزش و نقش تعیین کننده آن در ارتقای سطح علمی دانشجویان، درصددبرآمدیم تا به مروری بر چالش های آموزش مجازی و عوامل موثر بر افزایش کیفیت آن بپردازیم. روش: این مطالعه مروری با بررسی و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی نظیر Magiran و SID ،Scopus ،Pubmed با استفاده از کلیدواژه های Medical Sciences و COVID-۱۹ ،Virtual Learning ،Virtual Teaching و با توجه به دستورالعمل های PRISMA انجام شده است. معیارهای ورود مقالات به مطالعه شامل: مقالات فارسی و انگلیسی، دسترسی رایگان به مقالات و داشتن ابسترکت بود؛ مقالات مروری از مطالعه حذف شدند. مقالات منتشر شده در فاصله زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ ، جستجو شده اند. پس ازبررسی اولیه، از ۱۰۰ مقاله استخراج شده، درنهایت ۲۴ مقاله وارد مطالعه شدند.نتایج: پژوهش ها و مطالعات به صورت نظام مند طبقه بندی و بررسی شد. در مطالعه حاضر به بررسی معایب و مزایای آموزش مجازیپرداخته شد. یافته ها نشان داد که عوامل موثر بر کیفیت آموزش مجازی به ۴ بخش اصلی شامل: وجود زیرساخت های مناسب، کنترلو اداره کلاس، آموزش های لازم برای استفاده از نرم افزارها به اساتید و دانشجویان، تناسب حجم مطالب تدریس شده با ارزشیابی،طبقهبندی می شود. از مهم ترین معایب آموزش مجازی در یکسال گذشته می توان به نبود زیرساخت مناسب برای آموزش و برگزاریامتحان، قطعی زیاد اینترنت، عدم امکان تعامل دانشجویان و حجم زیاد مطالب اشاره کرد. امکان شرکت در کلاس از هر مکانی وهمچنین داشتن زمان بیشتر در طول روز و کاهش اتلاف زمان، از مزیت های آموزش مجازی می باشد.نتیجه گیری: باتوجه به وجود موانع برای تشکیل کلاسها به صورت حضوری، میتوان با به کارگیری اقدامات لازم و مناسب در استفاده صحیحاز آموزش مجازی و افزایش کیفیت زیرساخت های مورد نیاز، به پیشبرد یادگیری، افزایش کیفیت آموزشی و تحصیلی دانشجویان کمک کرد.

نویسندگان

نرجس صدیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

نسرین داوری دولت آبادی

دکترای تخصصی، مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.