طراحی و پیاده سازی نرم افزار کاربردی دیکشنری رشته فناوری اطلاعات سلامت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی مجازی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه های علوم پزشکی هزاره
  • کد COI اختصاصی: VCMMU01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین داوری دولت آبادی

دکترای تخصصی، مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

رعنا ادریسی

کارشناسی، فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

آسیه شیخ زاده

کارشناسی، فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

سمیه دهقانی سیاهکی

کارشناسی، فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

مهربان شاهی

دکترای تخصصی، مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

چکیده

هدف: تکنولوژی تلفن همراه قادر است از فرایند آموزش حمایت نموده و یاددهی و یادگیری را تقویت نماید و بدون داشتن محدودیتزمانی و مکانی می تواند شوق دانشجویان را برای یادگیری افزایش دهد و فرصت یادگیری را در زمان های مرده و پویا فراهم سازد. لذابر آن شدیم اپلیکشن اصطلاحات تخصصی رشته فناوری اطلاعات سلامت بصورت دیکشنری الکترونیکی به منظور دسترسی آسان وسهولت در آموزش برای استفاده دانشجویان و اساتید رشته طراحی کنیم .روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی توسعه ای بود که نرم افزار مربوطه طی چهار مرحله ساخت و طراحی شد. پس از اخذ کد اخلاق از کمیتهاخلاق، در مرحله اول نیازهای اطلاعاتی دانشجویان و همچنین فارغ التحصیلان و اساتید رشته فناوری اطلاعات سلامت مشخص شدند. درمرحله دوم تمامی اصطلاحات و توضیحات مربوط به این اصطلاحات در حیطه رشته فناوری اطلاعات سلامت از طریق جست وجو در کتابهای مربوط به رشته و همچنین مقالات مرتبط و معتبر و جست و جو در اینترنت شناسایی و جمع آوری شدند. در مرحله سوم تمامیاصطلاحات و توضیحات مربوطه ترجمه و طبق حروف الفبا اجماع شدند. سپس در مرحله چهارم براساس نتایج بدست آمده نرم افزار مورد نظرطراحی گردید. زبان برنامه نویسی این نرم افزار پایتون بوده و نسخه ۱,۲ آن برای کاربران اندروید مورد استفاده است.نتایج: کلیه اصطلاحات مرتبط با رشته از متون مختلف در حیطه های متفاوت به صورت الفبا در نرم افزار قابل بازیابی است. در این نرمافزار آوای هر واژه، تعاریف و توضیحات آن در قالبی مشخص و معین و در زبان های متفاوت و با ارائه تصاویری مرتبط جهت یادگیریبیشتر مطالب نیز قابل بازیابی است.نتیجهگیری: استفاده دانشجویان از نرم افزار کاربردی دیکشنری فناوری اطلاعات سلامت حین آموزش و شور و اشتیاق آنها در جهتیادگیری آسان تر، استفاده اساتید برای آموزش تمام و کمال دانشجویان و همچنین استفاده فارغ التحصیلان از این نرم افزار به جهتآمادگی هر چه بیشتر برای شرکت در آزمون های کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر در این رشته و رشته های مرتبط از ماحصل پیادهسازی و کاربرد این نرم افزار بود.

کلیدواژه ها

نرم افزار کاربردی، اصطلاحات، فناوری اطلاعات سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.