فناوری های مورد نیاز آنتن در نسل پنجم و نسل ششم شبکه های مخابراتی بی سیم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه عصر برق، دوره: 8، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_KEEE-8-16_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

با توجه به تلفات انتشاری زیاد در موج میلی متری و باند تراهرتز به کار رفته در سیستم های رادیویی ۵G و ۶G، سلول ها بسیار متراکم تر و فشرده تر خواهند بود. از طرفی، به دلیل تقاضای پهنای باند بالای کاربران، استفاده از تکنیک های شکل دهی پرتو به همراه  Massive MIMO برای افزایش بازدهی طیفی، پوشش مناسب و مقرون به صرفه بودن، بسیار اهمیت دارد. شکل دهی هولوگرافی پرتو، یکی از جدیدترین تکنیک های مطرح در شکل دهی پرتو است که مزایای زیادی نسبت به تکنیک های قدیمی شکل دهی پرتو از قبیل شکل دهی آنالوگی پرتو و شکل دهی دیجیتالی پرتو دارد. از این رو، برای بهره گیری از مزایای شبکه های مخابراتی نسل جدید، ضروری است که از  فناوری های بخش های مختلفی از جمله آنتن های موردنیاز آنها، شناخت پیدا کرد و همگام با این فناوری ها، در بازار تجهیزات این  فناوری های روبه رشد، نیز ورود نمود. در این پژوهش برخی از آخرین تکنیک ها و روش های طراحی آنتن ها و آرایه های شکل دهنده پرتو بررسی و مقایسه می شود. در ادامه، با توجه به نیاز شبکه های مخابراتی آینده و همچنین روند توسعه  فناوری ها، روش مناسب پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

fifth generation and Sixth generation telecommunication systems, Millimeter Wave, Terahertz Band, Beam Forming, Metamaterials, Holography, موج میلی متری, باند تراهرتز, شکل دهی پرتو, فرامواد, هولوگرافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.