ارزیابی تاثیر مدیریت خبر بر فرهنگ سازمانی در خبرگزاری های تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-8_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن عمیدی

دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، تبریز ، ایران

مهران صمدی

استادیار گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، تبریز ، ایران

حسین هنرور

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه ، ایران

ندا سلیمانی

استادیار گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، تبریز ، ایران

چکیده

بر این اساس تحقیق حاضر با هدف ارزیابی تاثیر مدیریت خبر بر فرهنگ سازمانی در خبرگزاری های تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رشته تحریر درآمد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان خبرگزاری های تحت مالکیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که تعداد آنها برابر با ۵۰۰ نفر ارزیابی شد که با استفاده از فرمول کوکران، ۲۱۷ نفر به عنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد و داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند. نتایج توصیفی تحقیق نشان داد که میانگین درصدی فرهنگ سازمانی برابر با ۶/۷۴ درصد و مدیریت خبر برابر با ۳/۷۸ درصد می باشد. نتایج استنباطی تحقیق نیز نشان داد که رابطه میان مدیریت خبر و هفت بعد آن (کارکرد اصلی خبررسانی، نیاز مردم، امکانات و محدودیت ها، نقش های مدیریتی خبر، مطلوبیت، سرعت انتشار خبر و بازخوردها و نظارت) با فرهنگ سازمانی از نظر آماری در جهت مثبت معنادار می باشد. همچنین از میان متغیرهای وارد شده بر مدل رگرسیونی فرهنگ سازمانی، متغیرهای نقش های مدیریتی خیر، کارکرد اصلی خیر رسانی، مطلوبیت و بازخوردها و نظارت در مدل مذکور باقی ماندند که در مجموع توانستند ۴۵ درصد از تغییرات فرهنگ سازمانی را تبیین نمایند که متغیر نقش های مدیریتی خبر تاثیر نسبی بالاتری داشته و بعد از این متغیر نیز به ترتیب متغیرهای کارکرد اصلی خبر رسانی، بازخوردها و نظارت و مطلوبیت در رده های بعد قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی, مدیریت خبر, نقش های مدیریتی خبر, خبرگزاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.