ارزیابی کمی شاخص های رزیلینس با استفاده از تکنیک AHP در صنایع فلزی کاشان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهند عبداله پور

Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran

عباس بهرامی

Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran

حسین اکبری

Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran

علی اصغر خواجه وندی

Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran

چکیده

سابقه و هدف: مهندسی رزیلینس (تاب آوری) الگویی برای مدیریت ایمنی است که بر روی چگونگی کمک به افراد برای رسیدن به موفقیت کاری، تمرکز می­کند. ارزیابی رزیلینس در صنایع فلزی با تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای اولین بار انجام گردید. هدف اصلی این مطالعه ارزیابی کمی شاخص های مهندسی رزیلینس در صنایع فلزی کاشان با استفاده از (AHP) می باشد. مواد و روش­ ها: این پژوهش از نوع مقطعی و شامل دو فاز می­ باشد. در فاز اول پرسشنامه ­ای استفاده شد که شامل ۶ سوال بوده و توسط ۱۵ نفر از خبرگان بهداشت حرفه ای و کارشناسان صنایع فلزی تکمیل گردید. سپس با استفاده از (AHP) ، اولویت بندی شاخص­ های رزیلینس مشخص شد. جهت مشخص کردن اولویت­ ها از نرم افزار expert choice استفاده گردید.  در فاز دوم پرسشنامه رزیلینس بین ۲۹۳ نفر از پرسنل ۶ شرکت صنایع فلز درکاشان  با روش آسان توزیع شد.  پس از وزن دهی نمره کل رزیلینس محاسبه شده و مقایسه آماری با آزمون های t و anova  صورت گرفت. یافته ­ها: نتایج نشان داد، از میان شش شاخص اصلی، به ترتیب آمادگی در برابر شرایط اضطراری با نمره نهایی ۹۲۱/۰، تعهد مدیریت با ۸۵۲/۰، فرهنگ گزارش ­دهی با ۵۱۷/۰، آگاهی با ۵۱۳/۰، فرهنگ یادگیری با ۴۸۵/۰ و شاخص انعطاف پذیری با ۴۲۸/۰ در میان شاخص­ ها در رتبه اول تا ششم قرار گرفتند. نتیجه ­گیری: دو شاخص آمادگی در برابر شرایط اضطراری و تعهد مدیریت مهمترین شاخص ها و نمره کل رزیلینس در صنایع فلزی کاشان ۶۱۹/۰ بود.

کلیدواژه ها

Kashan Metal Industries, Resilience Engineering, Hierarchical Structure, صنایع فلزی کاشان, مهندسی رزیلینس, ساختار سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.