ارزیابی انتقادی تحلیل نقش دولت در مکتب اردولیبرالیسم آلمانی در منابع فارسی زبان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 22، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-22-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید سیدحسین زاده یزدی

دانشجوی دکتری علوم اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

محمد جواد شریف زاده

دانشیار دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

عادل پیغامی

دانشیار دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

چکیده

بررسی نقش دولت در مکتب اردولیبرالیسم آلمانی از جهت مطرح شدن به عنوان یکی از جایگزین­های نظام سرمایه­داری نئولیبرال پس از بحران جهانی سال ۲۰۰۸ و تاثیرگذاری بر الگوی توسعه آلمان غربی پس از جنگ جهانی دوم و همچنین اثرات آن بر الگوی حکمرانی اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگرحائز اهمیت است. هدف این مقاله بازخوانی، ارزیابی و «نقد تحلیل» آثار تولید و ترجمه شده در این زمینه به زبان فارسی است که چهار کتاب با عنوان «سیاست اقتصادی عمومی»، «اقتصاد بازار اجتماعی: تجربه آلمان»، «تاریخ عقاید و اندیشه­های اقتصادی» و «چگونگی بازسازی اقتصاد آلمان فدرال» انتخاب و و مورد  نقد و ارزیابی قرار گرفت و برخی پیشنهادات به صورت زیر ارائه گردید: استناد به منابع و متفکرین دست اول این مکتب، تفکیک میان مفاهیم مشابه، اصلاح ارجاعات درون متنی و معادل­سازی اصلاحات تخصصی، استفاده از روش­های تحلیل معتبر، توجه به مبانی هستی­شناسی، انسان­شناسی، ارزش­شناسی و اخلاقی و تاثیر آن بر نقش دولت در این مکتب و نقد آن از منظر اسلامی و در نهایت توجه به ابعاد مختلف نقش دولت در این مکتب از جمله نقش قانون اساسی اقتصادی، سیاست اجتماعی و در نهایت ارائه الگویی تحلیلی از مفاهیم مرتبط با نقش دولت و ارتباطات و تعاملات میان آن­ها.

کلیدواژه ها

اردولیبرالیسم, اقتصاد بازار اجتماعی, نئولیبرالیسم آلمانی, دولت قوی, اقتصاد آزاد, اقدامات هماهنگ با بازار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.