ارتباط بین پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی-۱۷۴ G/C اینترلوکین-۶ با شدت بیماری کووید-۱۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 30، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-30-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن رحیم لو

گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سارا غفارپور

مرکز تحقیقات تنظیم پاسخ های ایمنی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

محمد صابر زمانی

گروه تخصصی ژنتیک مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

محمد مهدی نقی زاده

مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران

طوبی غضنفری

مرکز تحقیقات تنظیم پاسخ های ایمنی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: اینترلوکین-۶ یکی از سایتوکاین هایی است که افزایش و نقش آن در پاتوژنز کووید-۱۹ در مطالعات مختلف گزارش شده است. غلظت اینترلوکین-۶ تحت تاثیر چندین عامل محیطی و ژنتیکی، ازجمله مکان های پلی مورفیک در ژن IL-۶ قرار می گیرد. در مطالعه حاضر، پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۵ که در ناحیه ژنی IL۶ قرار دارد مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: افراد شرکت کننده در این مطالعه به دو گروه سرپایی (۲۴۵ نفر) و بستری (۲۴۵ نفر) به علت ابتلا به COVID-۱۹ تقسیم شدند. نمونه خون محیطی از بیماران تهیه و DNA آن ها استخراج شد، سپس ژنوتیپ پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۵ به وسیله روش Tetra Arms PCR مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو، تی تست و رگرسیون لجستیک صورت گرفت.نتایج: میانگین سن بیماران در گروه سرپایی۳/۱۲±۶/۴۱ سال ولی در گروه بیماران بستری، ۱/۱۷±۰/۶۱ سال بود (P-value< ۰.۰۰۱)؛ همچنین فراوانی افراد سیگاری و بیماران دچار مشکلات کلیوی (P-value< ۰.۰۵) و همینطور بیماران مبتلا به فشار خون, دیابت ملیتوس و دارای سابقه بیماری قلبی (P-value< ۰.۰۰۱) در گروه های سرپایی و بستری اختلاف معنی داری داشت. از نظر فراوانی افراد دارای آلل G در گروه بستری به صورت معنی داری کمتر از گروه سرپایی           (P-value= ۰.۰۴۵) بود.نتیجه گیری: فراوانی واریانت های پلی مورفیسم rs۱۸۰۰۷۹۵ اینترلوکین-۶ در گروه های مختلف بیماران کووید-۱۹ با شدت علائم بالینی متفاوت، با یکدیگر تفاوت دارد و احتمالا آلل G می تواند نقش حفاظت کننده ای در برابر بیماری COVID-۱۹ داشته باشد.

کلیدواژه ها

کووید-۱۹, پلی مورفیسم, اینترلوکین-۶, rs۱۸۰۰۷۹۵

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.