مطالعه درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقره ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آبزیان، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JASI-32-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه دهاز

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

مهدی زارعی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

هدی جاسمیان فرد

گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران.

چکیده

هدف از تحقیق حاضر، بررسی درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز بر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) میباشد. برای این منظور، پروتئینهای هیدرولیز شده با استفاده از درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز (به ترتیب ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد مقدار پروتئین نمونه، آنزیم به ارلنمایر حاوی نمونهها افزوده شد)تولید شد و آزمایشهای اندازهگیری مقدار پروتئین کل، رطوبت، چربی، خاکستر، پروتئین محلول، اندازهگیری درجه هیدرولیز، بازیافت نیتروژنی، مقادیر عناصر معدنی و شاخصهای رنگسنجی (روشنایی، قرمزی و زردی) بر نمونههای تولیدی انجام گرفت. طبق نتایج حاصل، با افزایش درصد آنزیم به سوبسترا مقادیر رطوبت، چربی، بازیافت نیتروژنی و شاخص قرمزی افزایش و مقادیر خاکستر، شاخص روشنایی و زردی دچار کاهش شدند. بطور کلی، با افزایش درصد آنزیم آلکالاز نسبت به سوبسترا، تا یک مقدار مشخص که در این تحقیق ۵/۱ درصد آنزیم بود، مقدار درجه هیدرولیز افزایش مییابد اما پس از آن، افزایش بیشتر در مقدار آنزیم منجر به کاهش درجه هیدرولیز و اثر منفی بر سایر آزمایشهای دیگر شد.

کلیدواژه ها

پروتئین هیدرولیز شده, درصدهای مختلف آنزیم آلکالاز, عناصر معدنی, ضایعات ماهی کپور نقره&rlm؛ ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.