ارائه شواهد تجربی از اثرات متقابل احتمالی بین کاهش نابرابری درآمد از طریق مالیات و عدم شفافیت مالی بر رشد اقتصادی با توجه به کسری بودجه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در حسابداری، اقتصاد، مدیریت و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: EEMCO03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت اله عالی پور

دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،رئیس گروه حسابرسی مالیاتی استان خوزستان

مهسا زنگنه

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ،گرایش سیستم های اطلاعاتی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد باغملک

چکیده

این مقاله تحلیل می کند که آیا عدم شفافیت مالیاتی می تواند اثر کاهش نابرابری درآمد را از طریق مالیات بر درآمد تصاعدی بر رشد اقتصادی تقویت کند یا خیر ،یکی از موارد جدید این مطالعه، تحلیل مربوط به اثر عدم شفافیت مالی بر رشد اقتصادی با توجه به کسری بودجه دولت است که از طریق ناآگاهی نسبت به تراز بودجه (محاسبه شده با نسبت سیگنال به نویز) اندازه گیری می شود ، با توجه به تاثیر سطح ناآگاهی مردم بر کسری بودجه بر رشد اقتصادی، رگرسیون داده های پانل با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی، افق های زمانی و نمونه های مختلف نشان می دهد که عدم شفافیت مالیاتی باعث کاهش رشد اقتصادی می شود. در نهایت، شواهدی یافتیم که از این فرض حمایت می کند که افزایش شفافیت مالیاتی می تواند اثر نامتقارن کاهش نابرابری درآمد بین خانوارهای متوسط و ثروتمند و کاهش بین خانوارهای متوسط و فقیر بر رشد را تقویت کند. کاهش نابرابری درآمدی بین خانوارهای طبقه متوسط و فقیر می تواند رشد اقتصادی را بهبود بخشد. اما اثر منفی بر رشد اقتصادی ناشی از کاهش نابرابری درآمدی بین خانوارهای ثروتمند و متوسط با کاهش رشد اقتصادی همراه است. بنابراین، مالیات مستقیم تصاعدی به عنوان مکانیزمی برای کاهش نابرابری درآمدی لزوما به رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته تبدیل نمی شود. در نهایت، یافته ها روشن می کند که برای جلوگیری از آسیب رساندن به رشد اقتصادی، عدم شفافیت مالیاتی باید کنترل شود.

کلیدواژه ها

مالیات بر درآمد تصاعدی ،نابرابری درآمد، عدم شفافیت مالی، رشد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.