سیگار و اختلالات دستگاه گوارش
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
- کد COI اختصاصی: THMED03_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 376
نویسندگان
کارشناسی ارشد، پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده
هدف: سیگار کشیدن یک ریسک فاکتور مهم برای اختلالات گوارشی مانند زخم پپتیک. بیماری کرون و انواعسرطان هاست. این مرور به طور خلاصه مهم ترین و شناخته شده ترین اثرات سیگار را بر دستگاه گوارش مورد بحث وبررسی قرار می دهد.روش ها: این مرور با استفاده از کلیدواژه های Inflammation, Gastrointestinal Diseases, Smoking و Cancer دربانک های اطلاعاتی انگلیسی Google Scholar, Proquest, Elsevier, Pubmed، موتور جست و جوی Google و سایروب سایت ها و همچنین با استفاده از کلیدواژه های سیگار کشیدن. اختلالات دستگاه گوارش, التهاب و سرطان درپایگاه های اطلاعات فارسی SID و MagIran بدون هیچ نوع محدودیت زمانی انجام گرفت. معیارهای ورود به مطالعهشامل انگلیسی یا فارسی زبان بودن؛ تمام متن بودن مقالات. دارا بودن واژه های مد نظر در عنوان یا کلیدواژه ها و مرتبطبودن با هدف پژوهش بود. با توجه به هدف این مطالعه. جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی فارسی نتیجه ای در برنداشت ونتایج تنها به پایگاه های انگلیسی محدود شد که در نهایت با غربالگری موشکافانه ۱۰۰ مقاله و وب سایت که در استخراجاولیه بدست آمدند۴۱ سند واجد شرایط انتخاب شد.نتایج: سیگار کشیدن مرتبط با پاتوژنز زخم های پیتیک و عدم بهبودی زخم ها است. مطالعات نشان داده اند که دودسیگار و مواد فعال آن می توانند منجر به مرگ سلولی مخاطی. مهار بازسازی سلولی، کاهش جریان خون مخاط دستگاهگوارش و اختلال در سیستم ایمنی موکوسی شود. همچنین سیگار کشیدن عامل خطر مهمی برای انواع متنوعی ازسرطان های دستگاه گوارش است. سیگار کشیدن می تواند موجب فرآیندهای بیماری زا و سرطان زا در مجرای GI شود.همچنین منجر به التهاب مزمن شدید و سپس گسترش سرطان در قسمت های ملتهب گردد. التهاب مزمن ناشی از دودسیگار با آزادسازی واسطه های التهابی متعددی همچون سایتوکین ها، IL-۶, IL-I, TNF-a ، کموکین، CXCLI وCXCL۸ همراه است. این واسطه های التهابی قادر به رشد. چسبندگی و گسترش تومور هستند. همچنین این واسطه هاباعث آنژیوژنز و سرکوب ایمنی در محیط تومور می شوند. به طور کلی دود سیگار یک عامل مضر و موثر در ایجاد پاتوژنز وتومورزایی در دستگاه گوارش است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعات مکانیسمی دقیق اثرات سیگار کشیدن ممکن است در توسعه درمان های موثرتربرای اختلالات مختلف دستگاه گوارش کمک کننده باشد.کلیدواژه ها
سیگار، اختلالات دستگاه گوارش، التهاب، سرطاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.