بررسی آلودگی میکروبی سیگارهای خارج شده از حالت بسته بندی در شهر بندرعباس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
  • کد COI اختصاصی: THMED03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی علی پور

دکترای تخصصی، بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

سوگند جباری

کارشناسی، بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهرستان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

مهدی قربانی نژادفردشیرازی

دانشجوی کارشناسی، بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

فهیمه بحرینی

کارشناسی ارشد، محیط زیست، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

چکیده

هدف: یکی از مشکلاتی که در این زمینه توزیع سیگار ممکن است بروز نماید. آلوده شدن سیگار به دلیل خارج شدن ازبسته و تماس با دست های آلوده در هنگام توزیع است. چون فیلتر سیگار بیشتر در معرض تماس دست است. لذا احتمالآلودگی این بخش از سیگار بیشتر است و این آلودگی می تواند به دهان مصرف کننده منتقل شود. این مطالعه در راستایارزیابی آلودگی میکروبی مصرف کننده به دلیل آلودگی فیلتر سیگار طراحی و به اجرا در آمد.روش ها: شهر بندرعباس به محله های مختلف پایین شهر بالا شهر مرکز شهر و غیره تقسیم بندی و از توزیع کننده هایمختلف (دست فروش دکه و سویر مارکت) نمونه سیگار تهیه شده و توسط دستگاه سنجش بار میکروبی Ultersnap Uکیفیت میکروبی فیلترهای این سیگارها ارزیایی شد. نتایج برای عدد پائین تر از RLU۱۰ معرف پاکیزگی ۱۱ تا ‎۲۹ درمرز هشدار و بزرگتر از ۳۰ معرف آلودگی بود.نتایج: توزیع تحصیلات عرضه کنند گان سیگار (بی سواد ۱۵/۴ درصد (n=۸). دییلم ۴۶/۲ درصد (n=۲۴). زیردیپلم ۳۲/۷درصد (n=۱۷) و لیسانس ۵/۸ درصد (n=۳) بود. توزیع نحوه و مکان عرضه سیگار (دست فروش ۲۶/۹ درصد (n=۱۴),دکه ۶۵/۴ درصد (n=۳۴) و سوپر مارکت ۷/۷ درصد (n=۴) بود. از میان نمونه های سنجش شده. موارد بدون آلودگی۱۷/۳ درصد (n=۹)، موارد آلودگی در حد هشدار ۳۶/۵ درصد (n=۱۹) و موارد آلوده ۴۶/۲ درصد (n=۲۴) بود. درصدموارد فیلترهای سیگار آلوده (نسبت به موارد هشدار و سالم) عرضه شده توسط دست فروشی ها ۵۰ درصد. در دکه ها۴۷/۱ درصد و در سوپر مارکت ها ۲۵ درصد بود. درصد موارد آلوده عرضه شده توسط افراد بی سواد ۷۵ درصد. دییلم۴۵/۸ درصد. زیردیپلم ۲۳/۵ درصد و در عرضه کننده های لیسانس صفر درصد بود. در بین موارد عرضه شده آلوده ۳۱/۳درصد توسط افراد زیر ۳۰ سال. ۴۵/۵ درصد توسط افراد ۴۵-۳۱ سال و ۲۸/۶ درصد توسط افراد بالای ۴۵ سال عرضهشده بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد. علاوه بر مضرات شیمیایی که به دلیل استعمال سیگار گریبان گیر مصرف کنندهمی گردد. آلودگی میکروبی خطر جانبی است که می تواند مستقیما از دستان فرد عرضه کننده به دهان مصرف کنندهمنتقل گردد. براساس نتایج این مطالعه. تحصیلات و محل عرضه ارتباط معنی داری با شدت آلودگی داشتند بدین ترتیبدر ساماندهی اماکن و افراد عرضه کننده. می بایست به این نکته توجه گردد.

کلیدواژه ها

بار میکروبی، سیگار، انتقال آلودگی، بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.