اپیدمیولوژی استعمال دخانیات در جمعیت ۱۶ تا ۶۰ سال استان هرمزگان در سال ۱۳۹۶
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
- کد COI اختصاصی: THMED03_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده
هدف: استعمال دخانیات از مشکلات فراگیر در جامعه بشری بوده و متاسفانه در جامعه رو به گسترش است که اغلبباعث بیماری و مرگ و میر زود هنگام است و با اتخاذ سیاست های صحیح البته قابل پیشگیری است.روش ها: این بررسی توصیفی- مقطعی است که با استفاده از سامانه یکپارچه بهداشت (سیب). از ۹۲۳۴۰ نفر (از سن ۱۶تا ۶۰ سال) مراجعه کننده به واحدهای شهری و روستایی تحت پوشش مرکز بهداشت هرمزگان در سال ۱۳۹۶ صورتگرفت. داده ها از چک لیست بررسی استعمال دخانیات استخراج و در نرم افزار اکسل تجزیه و تحلیل شد.نتایج: بررسی نشان داد ۱/۳۴ درصد جمعیت ۱۶-۱۸ سال مصرف کننده بودند (از ۴۹۰۲ نفر ۶۶ نفر در سه ماهه اخیراستفاده از تنباکو به صورت سیگان قلیان و ناس داشته اند.). بررسی نشان داد ۹/۷۲ درصد جمعیت ۶۰-۳۰ سالمصرف کننده بودند (از ۵۵۸۹۱ نفر ۵۴۳۴ نفر در سه ماهه اخیر استفاده از تنباکو به صورت سیگار، قلیان و ناسداشته اند.). بررسی نشان داد ۳/۸۸ درصد جمعیت جوانان ۱۸-۳۰ سال مصرف کننده بودند (از ۲۱۵۴۷ نفر غربال شده۱۲۲۶ نفر در سه ماهه اخیر استفاده از تنباکو به صورت سیگان قلیان و ناس داشته اند.). در مجموع از ۹۲۳۴۰ نفر درتمام سنین معادل ۶۷۲۶ نفر غربال مثبت بودند (۷/۲۸ درصد).نتیجه گیری: در جامعه پژوهش با افزایش سن. شیوع مصرف دخانیات افزایش می یابد. بیشترین سن شیوع مصرفدخانیات ۳۰ تا ۶۰ سال می باشد و آموزش و مشاوره در سطح خانوارها ضروری است.کلیدواژه ها
سیب، دود، دود دست سوم، گروه های سنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین رضایت شغلی با خودکارآمدی با نقش واسطه ای اضطراب در مربیان افراد کم توان ذهنی
- بررسی نقش میانجی گری مثبت اندیشی در رابطه موفقیت تحصیلی با امید به زندگی در دانش آموزان متوسطه دوم شهر دهاقان
- Neurodevelopmental Disorders: From Brain To Behavior
- اثربخشی آموزش پذیرش و تعهد(ACT) بر سلامت معنوی پرستاران متاهل بیمارستان ۹دی تربت حیدریه
- اثربخشی آموزش پذیرش و تعهد(ACT) بر عزت نفس جنسی پرستاران متاهل بیمارستان ۹دی تربت حیدریه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.