بررسی شیوع مصرف روزانه سیگار و قلیان در ایران طی سالهای ۱۳۸۸-۱۳۸۵
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
- کد COI اختصاصی: THMED03_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 275
نویسندگان
دانشجوی دکترای تخصصی، اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
دکترای تخصصی، اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی و آمارحیاتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده
هدف: مصرف مواد دخانی یکی از عوامل مهم افزایش دهنده بار بیماری های مزمن، نظیر بیماری های قلبی- عروقی،تنفسی و سرطان در دنیا می باشد. مطالعات بزرگ آپیدمیولوژیکی در سطح جهان نشان دهنده ارتباط کشیدن سیگار بابروز بسیاری از بیماری های غیرواگیر می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع مصرف روزانه سیگار و قلیان در کشورطی سال های ۱۳۸۵-۱۳۸۸ انجام شد.روش ها: این مطالعه مقطعی که به شیوع مصرف روزانه سیگار و قلیان در ایران طی سال های ۱۳۸۵-۱۳۸۸ براساسداده های چهار پیمایش ملی در این سال ها با سطح تفسیر و مقایسه استانی پرداخته است. داده ها پس از کدگذاری بانرم افزار SPSS وارد و آمار توصیفی تجزیه تحلیل شدند.نتایج: در این مطالعه مشخص شد که شیوع مصرف سیگار در استآن های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و همدانبالاترین و در استان های بوشهر، ایلام و خراسان جنوبی کمترین مقدار بوده است. شیوع مصرف روزانه قلیان نیز به ترتیباستان های بوشهر سیستان و بلوچستان و هرمزگان بالاترین مقدار و استان های ایلام. زنجان و کردستان به ترتیبکمترین شیوع روزانه مصرف را داشته اند. همچنین در تمام استآن ها این میزآن ها در مردان بالاتر از زنان بوده است.نتیجه گیری : با توجه به نتایج این مطالعه برنامه ریزی در خصوص آموزش افراد در خصوص مضرات استعمال دخانیات واستنشاق دود محیطی آن از نیازهای مهم مناطق پر خطر می باشد.کلیدواژه ها
شیوع، سیگار، قلیان، اپیدمیولوژی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.