بررسی ارتباط استرس شغلی با مصرف فعال و غیرفعال دخانیات در پرستاران مراکز آموزشی درمانی بندرعباس در سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دخانیات و سلامت
  • کد COI اختصاصی: THMED03_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خادمی

کارشناسی ارشد، پرستاری، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

الهام ایمانی

دکترای تخصصی، پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

نرگس طیاری

کارشناسی ارشد، پرستاری، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

هادی یوسفی

دکترای تخصصی، اپیدمیولوژی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

منیژه صیادی مانگ هلاتی

کارشناسی، پرستاری، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

سیمین سوداگر

کارشناسی ارشد، پرستاری داخلی جراحی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

هدف: یکی از مهمترین منابع ایجاد استرس در زندگی افراد شغل آن هاست و پرستاری از جمله حرفه های پر استرسمی باشد. طبق مطالعات استرس شغلی با مصرف دخانیات ارتباط داشته و استرس ناشی از محیط کار از جمله عواملیاست که سبب گرایش پرستاران به سمت دخانیات می شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط استرس شغلی با مصرففعال و غیرفعال دخانیات در پرستاران مواکز آموزشی درمانی بندرعباس در سال ۱۳۹۷می باشد.روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانیشهر بندرعباس و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی در بخش های آورژانس. مراقبت های ویژه و بخش هایعمومی و تخصصی انجام گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استرس شغلی OSIPOW و پرسشنامهمحقق ساخته جهت بررسی الگوهای مصرف دخانیات پس از تایید روایی و پایایی. استفاده گردید. اطلاعات با استفاده ازSPSS و تست های آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: ۳۷ پرستار مرد و ۱۸۳ پرستار زن در این مطالعه شرکت کردند. میانگین مصرف روزانه سیگار در مردان۳/۰۹±۳/۷۵ و در زنان ۰/۹۷±۲/۷۶ بود. میزان استرس شغلی نیز در مردان ۳۱/۵۵±۱۷۹/۱۶ و در زنان۲۴/۳۹±۱۷۷/۴۴ محاسبه شد. ارتباط استرس شغلی با مصرف فعال تنباکو در زنان معنی دار بود. در بخش های عمومی وتخصص نیز ارتباط استرس شغلی با مصرف غیرفعال سیگار و مصرف فعال تنباکو معنی دار به دست آمد.نتیجه گیری: از آن جایی که بین مصرف دخانیات و استرس شغلی پرستاران ارتباط معنی داری وجود دارد. و ضروریاست هم در خصوص کاهش استرس شغلی و آثار روانی و رفتاری متعاقب آن و هم کاهش اثرات ناشی از مصرف غیرفعالدخانیات، اقدامات کنترل کننده در برنامه ریزی های آتی، در نظر گرفته شوند.

کلیدواژه ها

استرس شغلی، بخش های اورژانس، پرستاران، دخانیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.