بررسی جلوه های هویت در آثار نقاشان انقلاب اسلامی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایران
- کد COI اختصاصی: CONFNASHR01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 344
نویسندگان
استادیار گروه نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا س ، تهران، ایران
چکیده
هنر در تمامی دوران ها زبان مناسبی جهت ارائه اهداف مورد نظر انسان ها بوده است، در هر دوره به مقتضای زمان شیوه و زبان آثار هنری متفاوت میشود. هنر، همیشه زبان رسایی برای موضوعات مختلف، بخصوص موضوعات پیچیدهای مانند انقلاب بوده است. هنر انقلاب اسلامی توسط هنرمندان جوان و متعهد و معتقد به آرمان های اسلام و انقلاب در سال ۱۳۵۷ شکل گرفت. آثار دوران انقلاب اسلامی ایران نشان دهنده تاثیر فضای حاکم آن دوران بر این هنرمندان میباشد که این تاثیر را به خوبی در آثارشان به تصویر کشیده اند. هنرمندان بسیاری، آثاری با موضوع هایی چون شهید، شهادت، فداکاری، زن و... در این دوران خلق کردند. انقلاب اسلامی باعث یک سری تغییرات در دیدگاه های اجتماع نسبت به موضوع ها و ارزش های مختلف شد که تاثیر آن را به خوبی در آثار نقاشان و هنرمندان آن دوران میتوان دید. در این دوران تشخصها قربانی میشوند تا ودایع و مواریث فرهنگی یک قوم و احوالت تاریخی آن به ظهور برسد، نه جنبه تشخص فردی. هنرمندان انقلاب اسلامی با توجه به آرمان های انقلاب و فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی و حوادث و وقایعی که در ایران در حال وقوع بود سعی کردند با استفاده از زبان و بیان هنری خاص خود و با بهره گیری از یک سری تمهیدات بصری و عناصر که در باورهای مردم و احکام و اصول شرع و سخنان امام و دیگر بزرگان آن دوران و حتی تاریخ اسلام وجود داشت و گاه با تطبیق آنها با وقایع بزرگ تاریخ همچون واقعه عاشورا و...، در صدد به تصویر کشیدن معنویت و ارزش های اخلاقی و انسانی و... حاکم در دروان انقلاب اسلامی رشادت، بزرگی و مقدس بودن مفاهیم و آرمان ها و فداکاری های مردم، امام، شهدا و... در قالبی هنری نقاشی بودند؛ این آثار همواره گویا و نمایشی از هویت ملی و دینی ایرانی- اسلامی نیز هستند. در مقاله حاضر مباحث ارائه شده بدین شرح میباشند: تاریخچه مختصری از هنر انقلاب اسلامی، تعریف هویت و در ادامه مباحث به بررسی جلوه های هویت در آثار نقاشان دوران انقلاب اسلامی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
نقاشی انقلاب اسلامی، هویت، هویت ملی.مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.