بررسی جامعه شناسی هنر با تاکید بر سبک هنری طبیعت گرایی ناتورالیسم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایران
- کد COI اختصاصی: CONFNASHR01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد،طراحی پارچه و لباس،، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران
دکتری جامعه شناسی، استادیار گروه طراحی پارچه و لباس، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران
چکیده
یکی از خصیصه های فرهنگی قرن بیستم، رشد و توسعه ی بینش جامعه شناختی است. درپی شکل گیری و تکامل نظریه های اجتماعی، کم کم جامعه شناسی به عنوان دانشی مستقل از بستر فلسفی خود جدا شد و به سرعت با دیگر علوم درآمیخت. این جریان که از پدیده های مهم بعد از رنسانس است، ناشی از آگاهی و شناخت درباره ی وجود ق انون در زندگی اجتماعی است. یک ی از ابعاد نفوذ بینش جامعه شناختی در روزگار ما، تفسیرجامعه شناختی دستاوردهای فرهنگی است.در پی شکل گیری نظر یه های اجتماعی، جامعه شناسی به عنوان دانشی مستقل از بستر فلسفی خود جدا شد و به سرعت گستره و عمق بیشتری یافت. تلاقی ا ین دو اتفاق مهم، یعنی گسترش چشم انداز جامعه شناختی به حوزه های جد یدتر همچون هنر، مسئله پژوهش حاضر راشکل میدهد طبیعت گرایی یا ناتورالیسم اصطلاحی است در تاریخ هنر و نقد هنری برای توصیف سنخی ازهنر که در آن طبیعت بدان گونه که به نظر می آید، بازنمایی میشود. ناتورالیسم مکتبی است که احساس وعاطفه و تخیل را کنار میگذارد و بر واقعیت های طبیعت و اصول و قانون های علمی تک یه دارد.هدف از ا ین جستار کوششی است در جهت جامعه شناسی هنر با تاک ید بر سبک هنری طبیعت گرایی (ناتورالیسم ا). ین که امروز هنر یکی از ارکان اصلی زندگی اجتماعی بشر است انکارشدنی نیست و ب ر این اساس است که جامعه شناسی خواسته وارد گود فضای هنری شود. بخش عمده ی فضای هنریتحت تاثیر فضای عمومی جامعه است.به سخن متفاوت، هنر برداشتی از جامعه است بر همین مبنا به ضرورت این پژوهش می افزاید. این پژوهشبراساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی، براساس ماهیت و روش از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی است. شیوه گردآوری اطلاعات به روش اسنادی است که براساس آن کلیه منابع و شواهد مرتبط، مورد مطالعه و فیش-برداری قرار میگیردکلیدواژه ها
جامعه شناسی، هنر، جنش هنری، ناتورئالیسم .مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.