تهران هوشمند: سرمایه گذاری امروز، زندگی بهتر فردا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران
  • کد COI اختصاصی: TISCONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی تقی پور

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، شهردار ترک

مهدی میرزائی برنلقی

کارشناسی ارشد عمران آب دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، شهردار میانه

حسن ستاری

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی، مشاور و مدیر دفتر حوزه معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران

چکیده

کلان شهرها و به خصوص شهر تهران نیز به عنوان یکی از هسته های کانونی کشور مطرح است که در طول حیات خود تحولات و تغییرات فراوانی را تجربه نموده است. این تحولات را می توان در کلیه ابعاد جمعیتی کالبدی و ساختار فضایی درونی شهر نظیر تحول در فضای داخلی و مساحت شهر، رشد بی رویه در سطح افقی و دگرگونی در بافت کالبدی شهر مشاهده نمود. این تغییر و تحولات، خصوصا در نیم قرن اخیر با شتاب گرفتن توسعه صنعتی جوامع، روند فزاینده ای به خود گرفته است. باتوجه به موضوع پژوهش حاضر به منظور ایجاد نگاهی از سرمایه گذاری به شهر هوشمند یکی از مهم ترین دغدغه های مدیریت شهری که بیش ازپیش موردتوجه قرار گرفته است، تعدد سازمان ها، وزارت خانه ها و نهادها در بخش های دولتی، خصوصی به ویژه کلان شهرها به اوج خود رسید. مهم ترین چالش در سازمان های کشور و به خصوص کلانشهر تهران تحقق سند چشم انداز توسعه جمهوری اسلامی ایران ۱۴۰۴، باید باشد تا منویات مقام معظم رهبری در راستای توسعه مدیریتی و سایر بخش های اقتصادی و اجتماعی کشور تحقق یابند. مسلما این نوع مدیریت کلان برای کشور و بخش های مختلف مدیریتی بسیار توسعه بخش و ایدئال به نظر می رسد ولی تفرق ها و عدم همگرایی، عدم هوشمندی وزارت خانه ها در تصمیم های مدیریت شهری مشکلاتی را به وجود آورده است که این سوءمدیریت ها در سازمان ها می تواند تهدیدی برای اقتصاد شهری و سرمایه گذاری در آن باشد که این مورد باید اصلاح بشوند.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، سرمایه گذاری، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.