بررسی پیامد های زیست محیطی آتش سوزی جنگل ها و مراتع و تاثیر آن در وقوع آبشاری سوانح طبیعی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش و نمایشگاه بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری
- کد COI اختصاصی: NFUS05_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 398
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی دانشگاه خیام، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهردای مشهد
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه خیام
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی دانشگاه خیام، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهردای مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی در سوانح طبیعی دانشگاه خیام، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهردای مشهد
چکیده
آتش سوزی علاوه بر خسارات مالی و فیزیکی، دارای اثرات نامطلوب بسیاری بر محیطزیست است. این خسارات شامل آلودگی هوا،آب و خاک می باشد که میتواند ناشی از خود آتش سوزی و یا آلودگیهای ناشی از آلاینده های سمی حاصل از مواد اطفاء حریق و دورریز مواد سوخته در محیط زیست باشد. در بسیاری از موارد، آتش سوزی موجب خسارات مالی سنگین برای انسانها مانند از دستدادن خانه، اموال و بیخانمان شدن آنان میشود. آتش سوزیهای جنگلی نیز هوا را با دود آلوده میکنند که به علت آلودگی هوایایجاد شده سلامتی انسانها و اکوسیستم موجود را به خطر می اندازد و ارتباطات هوایی را دشوار میکند. همچنین کربن ساطع شدهدر طی آتش سوزیهای ی با خطای انسانی و آتش سوزیهای غیر عمد نیز به طور قابل توجهی باعث تجمع گازهای گلخانه ای در جومیگردد و نقش جنگلها را به عنوان مخزن کربن خاتمه میدهد. در پی آتش سوزی در جنگلها، وقوع حوادث آبشاری از قبیل: سیل،رواناب، ریزش سنگ و... بسیار محتمل است. در این مقاله سعی شده است با تکیه بر روش علمی پژوهشی و استفاده از داده هایاسنادی، مرور مقالات و پژوهش های صورت گرفته در این زمینه راهکارهایی جهت مدیریت و کاهش حوادث آتش سوزی جنگل هاو مراتع ارائه شود.کلیدواژه ها
آتش سوزی جنگل ها ، سیل، منابع آب، سوانح طبیعیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.