بررسی پتانسیل بروز حریق در بازار و ارائه راهکارهای پیشگیرانه (مطالعه موردی: بازار سنتی قزوین)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش و نمایشگاه بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری
  • کد COI اختصاصی: NFUS05_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رحمانی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین

قدیر موسی خانی

کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین

حمید جمشیدی

کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین

چکیده

در صورت وقوع حریق در بازار سنتی قزوین عواملی چون حجم بالای مواد قابل اشتعال، ازدحام جمعیت، فرسودگی بافت بناها، واقع شدن در نقطه پر ترافیک شهری، عدم وجود معبرهای عریض جهت دسترسی به نقاط مختلف آن، موجب خسارت های سنگین انسانیو اقتصادی خواهد شد. همین موضوع اهمیت مطالعه و پژوهش در خصوص بررسی عوامل ایجاد حریق، مشکلات سازمان های امدادی در خصوص اطفای حریق در بازارهای سنتی و همچنین ارائه راهکارهای پیشگیرانه در این خصوص را دو چندان می نماید. هدف از تحقیق حاضر بررسی پتانسیل بروز حریق در بازار سنتی قزوین و ارائه راهکارهای پیشگیرانه در این خصوص می باشد. تحقیق از روش پژوهش، کیفی و مبتنی بر بررسی موردی با استفاده از شیوه توصیفی - تحلیلی و رویکرد تحلیل محتواست. جهت ارزیابی ریسک حریق از ۵ مرحله: شناسایی خطرات حریق، شناسایی افراددرمعرض ریسک، ارزیابی ریسک و وضعیت پیشگیری و کنترل موجود، ثبت یافته های ارزیابی ریسک حریق و بازنگری و تجدیدنظر استفاده شده است. با توجه به نتایج تحقیق حاضر و بررسی استاندارهاو الزامات پیشنهاد می شود جهت اطفاء حریق در بازار قزوین از سیستم لوله ایستاده (تر) به همراه جعبه های آتش نشانی، کپسول های اطفاء دستی برای کلیه بخش های بازار و سیستم اتوماتیک (تر) برای بخش های با خطر بالا بویژه مسیرهای فرار استفاده گردد. علاوه بر این بایستی در برخی از نقاط بازار از لوله خشک آتش نشانی به عنوان سیستم کمکی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

بازار سنتی، پتانسیل حریق، پیشگیری از حریق، اطفاء حریق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.