ارزیابی قابلیتهای توسعه اداره ایمنی سازمان آتش نشانی تهران با استفاده از ساختار مدلANP-SWOT

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش و نمایشگاه بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری
  • کد COI اختصاصی: NFUS05_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسیب زارع مهرآبادی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی (بهداشت ؛ایمنی ؛ محیط زیست HSE )مدرس دانشگاه انرژی ساوه

مصطفی عادلی زاده

استاد یار گروه HSE موسسه آموزش عالی انرژی ؛ ساوه ؛ ایران

چکیده

اداره ایمنی سازمان آتش نشانی تهران به عنوان یکی ازمعاونت های سازمان آتش نشانی تهران مدت زمان زیادی نیست که کار خود را در این سازمان شروع کرده و در تلاش برای پیاده سازی فرهنگ ایمنی در میان پرسنل و همچنین اجرای هر چه بیشتر موارد ایمنی در ایستگاه ها می باشد ولی برای رسیدن به نقطه مطلوب هنوز راه زیادی را باید طی نماید . لذا مطالعه حاضر به دنبال مهمترین قابلیتها و راهبردهای توسعه بر مبنای روشهای کمی وزنی است. روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به وابستگی و ارتباط بین معیارهای داخلی و در سطوح نمی پردازد بلکه فقط معیارها را با ساختار سلسله مراتبی و از بالا به پایین سطح بندی و وزن معیارها را مشخص میکند، اما روابط داخلی پیچیده بین معیارها و تاثیر آنها بر هدف نهایی الزاما تحلیل شبکهای را می طلبد. در این مطالعه برای رفع این نیاز از مدل فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) در ماتریس SWOTاستفاده گردید. در روش مذکور برای مدلسازی و تجزیه و تحلیل داده ها، ماتریس وابستگیهای درونی و بیرونی گروه ها و معیارها محاسبه شده و با استفاده از مدل شبکه طراحی شده، راهبردها تعیین وزن و مهمترین راهبردها در ماتریس ارزیابی، اولویتبندی شدند. ارزیابیهای به عمل آمده نشان میدهدکه عامل تهدید باوزن (۰/۵۲۱) و سپس ضعف (۰/۲۴۰) و بعد قوت (۰/۱۲۳) و در آخر فرصت (۰/۰۶۶)ارجحیت هر یک از عوامل است . این موضوع نشان میدهد با غلبه بر تهدید ها میتوان ضعفها را کاهش و نقاط قوت را افزایش داد

کلیدواژه ها

فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) ، SWOT ، ارزیابی قابلیتهای توسعه اداره ایمنی سازمان آتش نشانیتهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.