نقش برنامه ریزی شهری در کاهش خسارت سوانح و بلایا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش و نمایشگاه بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری
  • کد COI اختصاصی: NFUS05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد نبوی امری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بحران و فرمانده در سازمان آتش نشان تهران

چکیده

گسترش شهرنشینی و مشکلات خاص آن و بروز بلایای طبیعی، بیش از پیش توجه به برنامه ریزی دقیق و سودمند برای بهینهسازی زندگی شهروندان را ضروری ساخته است . برنامه ریزان شهری جایگاه مهمی در کاهش عوارض سوانح و بلایا در جامعهدارند و در رویکردهای جدیدتر ترغیب شده اند تلاششان را معطوف به استفاده از تمامی نیروها، جهت پیشبرد اهداف، برای خلقجهانی بهتر کنند. رسیدن به این وضعیت، اصلا روندی ساده و در دسترسی نبوده است ولی روندی رو به جلو و در حال تعالیخواهد بود.روش شناسی تحقیق: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و به روش مروری نظام مند می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات ازمیان ۶۰ مقاله داخلی و خارجی مرتبط که از طریق منابع کتابخانه ای و سایتهای معتبر اینترنتی و استفاده از فیش گزاریاطلاعات استفاده و در ادامه پس از بررسی مقالات متعدد به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده است.نتایج: با ایجاد تاب آوری در شاخه های برنامه ریزی شهری فراتر از اقلیم، مناظر، اکولوژی و بلایای طبیعی، توجه به شاخصهای جمعیتی، تراکم شهری، اتصال درون شهری از طریق حمل و نقل عمومی و اندازه جمعیت، شناخت توانها و محدودیت هایهر منطقه به منظور توزیع متعادل امکانات و خدمات، چالش های متعددی نظام مدیریت شهری در دو حوزه فردی و ساختاری،تحولات لازم و کافی در دیدگاه های نظری و مهارت های عملی مدیران و کارشناسان شهرسازی کشور و مکان یابی که با جمعآوری اطلاعات حوادث رخ داده در بازه زمانی طولانی، امکان برنامه ریزی دقیق تر میسر خواهد شد و توجه ویژه به مناطق باآسیب پذیری بالا در هنگام بروز بلایای طبیعی الزامی می باشد و آگاهی به این امر راه گشای افق های جدید در حل مسائل ومشکلات شهری ما خواهد بود .

کلیدواژه ها

برنامه ریزی شهری، کاهش خسارت، سوانح، بلایا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.