بررسی سنتیک و ترمودینامیک جذب فلزات سنگین توسط شماری از نانوذرات و جاذب های آلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در علوم، مهندسی و فناوری، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RSET-8-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طیبی

کارشناسی ارشد، گروه شیمی فیزیک، دانشگاه پیام نور تهران شرق، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: به منظور بررسی رفتار جذب، سنتیک و ترمودینامیک جذب عناصر توسط نانوذرات (آهن صفر ظرفیتی (nZVI)، اکسید مس (nCuO)) و جاذب های آلی (بقایای هرس انگور (Grape) و سیب (Apple) و بیوچار آن ها) از محلول های آبی، آزمایشی به صورت پیمانه ای با غلظت های اولیه عناصر (۲۰۰-۰ میلی گرم بر لیتر) با محلول زمینه ۰۳/۰ مولار NaNO۳ انجام گرفت. همچنین تاثیرpH (کادمیم و روی: ۴، ۵، ۶؛ مس و سرب: ۳، ۴، ۵)، قدرت یونی (۰۱/۰، ۰۳/۰، ۱/۰مولار)، نوع الکترولیت (NaNO۳ و Ca(NO۳)۲) در چهار دما (۱۰ تا ۴۰ درجه سلسیوس) و در زمان های مختلف (۰ تا ۲۴۰ دقیقه) بررسی گردید. به منظور بررسی تاثیر نانوذرات آهن صفرظرفیتی و بیوچارهای بقایای هرس انگور و سیب بر شکل های شیمیایی عناصر کادمیم و سرب، مس و روی در خاک، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ سطح جاذب (۰، ۱، ۲ و ۴ درصد برای نانوذره و ۰، ۲، ۵ و ۱۰ درصد برای بیوچارها) و ۴ زمان انکوباسیون (۱، ۲، ۴ و ۸ هفته) در دو خاک آلوده به فلزات سنگین و در سه تکرار انجام گرفت و توزیع عناصر در زمان های مذکور با روش عصاره گیری متوالی تعیین و شاخص تفکیک -کاهش یافته (IR) و شاخص تحرک (MF) محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان تماس، کارایی حذف و ظرفیت جذب عناصر در محلول افزایش یافت.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، ترمودینامیک، جاذب آلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.