کاربرد تکنولوژی پیل های سوختی در خودرو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه ایده های نو در علوم، مهندسی و فناوری، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TAISET-5-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نامداریان

گروه فنی و مهندسی، دانشکده فنی و حرفه ای دارالفنون بجنورد، دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان شمالی، ایران

شهاب الدین امیدیان

مدرس دانشگاه، مربی سازمان فنی و حرفه ای، ایران

چکیده

تجزیه و تحلیل عمیقی از پیل های سوختی در این پژوهش انجام شده است. پس از توصیف کلی ساختار پایه پیل سوختی، شش مورد از مهم ترین فناوری پیل سوختی سوخت های قلیایی، کربنات مذاب، اکسید جامد، سوخت های متانولی، سوخت های اسید فسفریک و سوخت های پلیمری توضیح داده شده است، مزایا و معایب و کاربرد اصلی آنها ذکر شده است. توسعه آینده نیز نشان داده شده است، امروزه پیل سوختی به یک رقیب مناسب برای توربین های گاز در نیروگاه ها، موتورهای احتراق داخلی در خودروها و باطری ها در کامپیوترهای کیفی تبدیل شده است جریان مستقیم تولید شده توسط پیل سوختی را می توان برای کاربردهای الکتریکی به ویژه به کار انداختن موتورهای الکتریکی و روشنایی استفاده نمود، یکی از شیوه های اساسی که تکنولوژی آن در دهه اخیر به سرعت توسعه یافته است استفاده از پیل های سوختی جهت تامین هم زمان الکتریسیته و حرارت به روش الکتروشیمیایی می باشد، به عبارتی می توان آن را عمل الکترولیز معکوس قلمداد کرد انرژی شیمیایی ذخیره شده در سوخت های فسیلی بدون احتراق استخراج می گردد این سیستم ها در مقایسه با سایر روش ها از کارایی زیادی برخوردار بوده و آلودگی بسیار کمی تولید می کند. با توجه به اینکه پیل های سوختی به صورت شیمیایی برق تولید می کنند خیلی بهتر از احتراق خواهند بود آن ها محدودیت قوانین ترمودینامیک را که واحدهای تولید قدرت مرسوم دارند ندارند بنابراین پیل های سوختی بازده بسیار بیشتری در تولید انرژی از یک سوخت خواهند داشت همچنین با افزایش هر چه بیشتر بازدهی سیستم می توان اتلاف گرما از بعضی سلول ها را مهار کرد.

کلیدواژه ها

پیل های سوختی، موتور خودرو، آلودگی هوا، احتراق داخلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.