تحلیلی بر تاثیر رابطه ی بین نقش واسطه ای تنظیم شناختی هیجانی با تمایزیافتگی خویشتن و رضایت زناشویی کارکنان مراکز بهداشت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: HEPCONF01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر فرجی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران،

چکیده

همزیستی زوج ها در خانواده، موجب چنان ارتباط عمیق و همه جانبه ای می شود که بی هیچ شک و تردیدی قابل مقایسه با دیگر ارتباطات نیست. طبق نظر روانشناس آنلاین امروزه مفهوم رضایت زندگی زوجین و ازدواج بر اساس میزان محبت، همکاری، همدردی، تفاهم، تکمیل، گذشت و فداکاری متقابل و زندگی مشترک زن و مرد استوار است و افراد آن را بر اساس میزان شادی در زندگی مشترک خود می سنجند. داشتن زندگی مشترک موفق و رضایت در زندگی از طریق آگاهی، تعهد، مسئولیت پذیری و تلاش امکان پذیر خواهد بود. سلامت خانواده نیز بستگی به سلامت و شادابی و رضایتمندی زوجین دارد. وهیجان، یک حالت احساسی پیچیده همراه با مولفه های روانی، جسمی و رفتاری است. تمایز یافتگی عبارت است از توانایی به دست آوردن کنترل عاطفی و در عین حال، ماندن در جو عاطفی شدید خانواده، هدف پژوهش حاضر نیز بررسی تاثیر رابطه ی بین نقش واسطه ای تنظیم شناختی هیجانی با تمایزیافتگی خویشتن و رضایت زناشویی کارکنان مراکز بهداشت شهرستان نکا در سال ۱۳۹۷-۹۸ می باشد. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کارکنان متاهل مراکز بهداشت شهرستان نکا درسال۹۷- ۱۳۹۶ می باشد. با بهره گیری از روش کرجسی و مورگان تعداد ۱۵۸ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. و از سه پرسشنامه تمایزیافتگی خود، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱) و رضایت زناشویی انریچ استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر) با کمک دو نرم افزار Amos-۱۸ و SPSS-۲۲ استفاده شده است. نتایج مربوط به همبستگی بین متغیرها حاکی بر وجود رابطه مثبت و معنی دار معنی دار بین متغیرها ابعاد تنظیم شناختی هیجان با رضایت زناشویی کارکنان است ونیز وجود رابطه بین مولفه های تمایزیافتگی خویشتن و ابعادتنظیم شناختی هیجان کارکنان است.

کلیدواژه ها

شناختنظیم شناختی هیجان، تمایزیافتگی، رضایت زناشویی، کارکنان مراکز بهداشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.