بسته بندی تک نفره خرما به روش MAP به عنوان میان وعده زائرین حج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF11_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حنان لشکری

گروه گروه علوم و صنایع غذایی، واحد زرین دشت، دانشگاه آزاد اسلامی، زرین دشت، ایرا ن

زهرا خداکرمی فرد

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد زرین دشت، دانشگاه آزاد اسلامی، زرین دشت، ایران

چکیده

خرما، یکی از با ارزش ترین مواد غذایی است که بخش اعظم آن را قند تشکیل می دهد. روش های مختلفی برای بسته بندی خرما وجود دارد، یکی از این روش ها استفاده از فناوری بسته بندی اتمسفر اصلاح شده یا تغییر یافته (MAP) می باشد. مفهوم اتمسفر اصلاح شده برای فرآورده غذایی بسته بندی شده شامل؛ تغییر اتمسفر فضای درون بسته توسط اعمال خلا و تزریق ترکیب گازی جدید به منظور کنترل فعالیت های شیمیایی، آنزیمی و میکروبی است. با توجه به گرمای هوا در ایام حج می بایست سرعت فسادپذیری را به حداقل کاهش داد و شرایط مساعدتر و ماندگارتری را برای حفظ کیفیت خرما بوجود آورد. در این مقاله مروری پس از معرفی فناوری بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ، نمونه هایی از کاربرد این فناوری برای بسته بندی خرما ارائه شده است. از مهمترین مزایای این روش می توان به افزایش مدت ماندگاری با حفظ خواص کیفی مطلوب خرما، کاهش میزان کریستالیزاسیون، تازه نگه داشتن محصول بدون استفاده از مواد نگهدارنده یا پرتودهی و کاهش تعداد کپک و مخمرهایی که باعث فاسد شدن خرما می شوند اشاره کرد. از آنجایی که حفظ کیفیت خرما و رعایت نکات بهداشتی برای اطمینان از سلامت ماندن آن مورد توجه جدی مسئولین می باشد، لذا بسته بندی خرما تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) به عنوان یکی از روش های نوین جایگزین روش های بسته بندی معمولی معرفی می شود تا از این طریق با کاهش فعالیت میکروارگانیسم های ایجاد کننده فساد، بتوان در جهت افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت خرمای بسته بندی شده تک نفره به عنوان یک میان وعده مفید برای زائرین حج، گام موثری برداشت

کلیدواژه ها

بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، خرما، کیفیت، ماندگاری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.