مقاله علمی – پژوهشی: فعالیت آنزیم کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) تحت تاثیر برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-31-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس زمانی

Malayer University

مریم خواجوی

Malayer University

چکیده

در مطالعه حاضر، عوامل فیزیکی و شیمیایی شامل تعیین دما و pH بهینه و اثر بازدارنده های آنزیمی، یون های فلزی، سورفاکتانت ها و عوامل اکسیدکننده بر میزان فعالیت آنزیم کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بررسی گردید. براساس یافته های این تحقیق، دما و pH بهینه فعالیت آنزیم کیموتریپسین به ترتیب ۵۰ درجه سانتی گراد و ۸ بود و در دمای بالاتر از ۵۰ درجه سانتی گراد فعالیت آن به شدت کاهش یافت. بازدارنده ها شامل SBTI، TLCK،PMSF، پارا آمینوبنزآمیدین، TPCK، ، یدواستیک اسید و EDTA بطور معنی داری از فعالیت آنزیم جلوگیری کردند که بازدارنده های PMSF، SBTI و TPCK اثر مهارکنندگی کاملی بر فعالیت آنزیم داشتند (۰۵/۰> P). یون های + + سبب افزایش معنی دار و یون هایCu۲+،Ba۲+، Co۲+،Zn۲+،Fe۲+ + باعث کاهش معنی دار فعالیت آنزیم گردیدند (۰۵/۰> P). یون های+ و Na+اثر معنی داری بر فعالیت آنزیم نشان ندادند (۰۵/۰P> ). فعالیت آنزیم کیموتریپسین در حضور سورفاکتانت های ساپونین و سدیم کولات افزایش معنی دار (۰۵/۰> P) و در حضور سدیم دودسیل سولفات و عوامل اکسیدکننده (سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن) کاهش معنی داری (۰۵/۰> P) نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد فعالیت آنزیم کیموتریپسین در روده فیل ماهی در حضور بازدارنده ها، یون های فلزی (غیر +،Mg۲+، K+ وNa+)، سدیم دودسیل سولفات، سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن کاهش معنی دار و در حضور Ca۲+ وMg۲+، ساپونین و سدیم کولات افزایش معنی داری داشت که می تواند در ارزیابی اثرگذاری آنها بر فعالیت بهینه این آنزیم در فیزیولوژی گوارش فیل ماهی موثر باشد.

کلیدواژه ها

Intestine, Chymotrypsin, Beluga, Physical and chemical factors, روده, کیموتریپسین, فیل ماهی, عوامل فیزیکی و شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.