کاربرد روش شبکه عصبی مصنوعی در پیش‎بینی روابط خانواده معاصر ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه روش شناسی علوم انسانی، دوره: 28، شماره: 111
  • کد COI اختصاصی: JR_MTOD-28-111_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کافی

نویسنده مسئول، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

سیده مرضیه شعاع هاشمی

دانشگاه ادیان و مذاهب

مسعود منجزی

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

سید محسن فتاحی

دانشگاه ادیان و مذاهب

چکیده

شبکه های اجتماعی مجازی نقش بسیار مهمی در تغییرات اجتماعی به خصوص تغییرات روابط ساختاری و عاطفی خانواده بازی می کنند. اما پیش بینی این تغییرات امروزه خود از اهمیت بالایی برخوردار است. اما از چه روشی می توان برای پیش بینی تغییرات ساختاری خانواده استفاده کرد. این تحقیق درصدد است یکی از این روش ها را که از زیرمجموعه هوش مصنوعی است، به نام شبکه عصبی مصنوعی معرفی کند و به عنوان نمونه کارآمدی آن را در پیش بینی روابط خانواده هایی که تحت تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی قرار دارند، نشان دهد. از این رو پرسش تحقیق این گونه صورت بندی می شود که با چه روش یا روش هایی می توان پیامدهای تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر روابط خانواده را پیش بینی کرد؟ از آنجا که این پژوهش یک پژوهش کمی است، جمع آوری داده به وسیله پرسشنامه انجام و مدل تحقیق عملیاتی شد. مدل تحقیق، یک مدل فازی آماری میدانی است. نتیجه تحقیق پیش بینی چهار نوع خانواده متعهد، ناکامیاب، ناسازگار و گسیخته است که بر روی طیف فازی به صورت زیر نشان داده شد: خانواده متعهد: ۷۵ تا ۱۰۰ درصد؛ خانواده ناکامیاب: ۵۰ تا ۷۵ درصد؛ خانواده ناسازگار ۲۵ تا ۵۰ درصد و خانواده گسیخته ۰ تا ۲۵ درصد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی, شبکه عصبی مصنوعی, روابط عاطفی, خانواده متعهد, خانواده ناکامیاب, خانواده ناسازگار, خانواده گسیخته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.