زنبورهای پارازیتوئید مینوز لکه تاولی روی برگ Phyllonorycter corylifoliella (Lep.: Gracillariidae) در استان فارس و نکاتی درباره مرفولوژی و فراوانی آن ها (مقاله ی انگلیسی)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 77، شماره: 88
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEN-77-88_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس امیری

گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

علی اصغر طالبی

گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران، ایران

پائولو ناونه

گروه حشره شناسی و جانورشناسی کاربردی، دانشگاه تورینو، ایتالیا

زویا یفرمووا

گروه جانور شناسی، دانشگاه ایالت آلیانوسک, روسیه

چکیده

مینوز لکه تاولی روی برگ Phyllonorycter corylifoliella (Lepidoptera: Gracillariidae)، یک آفت مهم در باغات سیب استان فارس است. پارازیتوئیدهای این آفت طی سال های ۱۳۸۵ و ۸۶ مورد بررسی قرار گرفت. برگ های حاوی لارو و شفیره های این گونه مینوز از ۵ مکان واقع در منطقه سرحد در شمال استان فارس جمع آوری و تا زمان ظهور پارازیتوئیدها در دمای ۵±۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. پارازیتوئیدهای جمع آوری شده عبارتند از: Achrysocharoides suprafolus* ، Neochrysocharis longiventris*، Zagramosomma talitzkii، Sympiesis gordius ، Sympiesis acalle* ، Sympiesis sericeicornis ، Pnigalio agraules ، Minotetrastichus frontalis* و Baryscapus sp. از خانواده Eulophidae و Pholetesor bicolor از خانواده Braconidae. در میان آن ها ۴ گونه(که با ستاره مشخص شده اند) برای فون ایران گزارش جدید هستند. فراوانی نسبی گونه ها، ویژگی های مورفولوژیک گونه های جدید برای فون ایران، دامنه میزبانی و انتشار گونه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

Phyllonorycter corylifoliella, Parasitoid, Apple, Fars province

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.