ارائه مدل آموزش کارآفرینی در مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMTE-17-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا احمدپور کریم آبادی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

لیلا بهمئی

استادیار، گروه آموزش ابتدایی، واحد امیدیه، دانشگاه آزاد اسلامی، امیدیه، ایران.

غلامحسین برکت

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه مدل آموزش کارآفرینی در مدارس ابتدایی می­باشد. این پژوهش از نظر هدف به­صورت کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها به صورت ترکیبی، کیفی و کمی صورت گرفت که در بخش کیفی از تحلیل تماتیک و در بخش کمی از روش تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار SPSS بهره گرفته­شد. جامعه آماری عبارت­اند از مدیران و معلمان ابتدایی شهرستان بندر ماهشهر در سال ۹۸_۹۹ به تعداد ۷۵۲ نفر که به منظور تعیین حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه عمیق و بررسی اسناد و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق­ساخته می­باشند. یافته های به دست آمده از تحلیل تماتیک درمجموع ۶ عامل اصلی و اثرگذار را به ترتیب نشان داد که عبارت­اند از آموزش های کارآفرینانه در ایران، توانمندی های کارآفرینانه در مدارس، آموزش در مدارس، کارآفرینی و ویژگی های شخصیتی، اهداف مطلوب در برنامه توسعه توانمندی های کارآفرینی، عوامل محیطی و توسعه توانمندی های کارآفرینی. همچنین یافته های به دست آمده از تحلیل عاملی که مشتمل بر ۱۱ عامل و ۱۱۱ گویه بود، نشان دادند که کلیه عوامل معنادار هستند. براساس نتایج پژوهش حاضر، بیشترین میزان واریانس استخراج شده مربوط به متغیر «نیازهای دانش­آموزان در توسعه توانمندی های آموزش های کارآفرینانه» و کمترین میزان مربوط به متغیر «نقش معلمان در توسعه توانمندی های کارآفرینی» می­باشد. درمجموع نتایج تحلیل عاملی به ۴ عامل اصلی خلاصه شدند که عبارت­اند از نیازهای آموزشی متاثر از ابزارهای آموزشی و عوامل محیطی، موانع آموزشی و تحقق توسعه توانمندی دانش آموزان در فضای یادگیری مدارس، ابزار آموزشی و اهداف مطلوب و آموزش های کارآفرینی و آینده دانش­آموزان.

کلیدواژه ها

آموزش, کارآفرینی, مدارس ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.