شناسایی مشکلات سیستم اتوماسیون درادارات دولتی و ارائه راهکارهایی برای رفع مشکلات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET14_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم درگاهی

پژوهشگر مقطع کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی ، موسسه غیرانتفاعی علامه قزوینی،قزوین ، ایران

جواد محرابی

گروه مدیریت دولتی ، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ، قزوین ، ایران

چکیده

امروزه سیستم های اداری، سیستم های جهانی هستند که وظیفه اصلی آنها ایجاد ارتباط و بهبود ارتباطات است. یکی از مسائلی که در اکثر ادارات دولتی در کشور ما دیده میشود استفاده از نرم افزارهای اتوماسیون اداری است که سالها مورد استفاده قرار گرفته و بارها در طول زمان تغییر کرده و گسترش پیدا کرده است ولی تغییرات اساسی در ساختار نرم افزارها مورد نیاز است، یکی از مهمترین مسائل ، طرح تکریم ارباب رجوع و تلاش برای ارائه خدمات کمی و کیفی به مردم در سازمانها و ارگانهای دولتی است که به دغدغه مهمی در حوزه فناوری اطلاعات تبدیل شده است که این عوامل دلایل و اهمیت بازمهندسی نرم افزارهای اتوماسیون اداری را تشکیل میدهند چنانچه سازمانی در پیاده سازی یک سیستم اتوماسیون اداری دچار اشتباه گردد مشکلاتی متعددی برای سازمان در استفاده نرم افزار بوجود خواهد آمد. مقاله حاضردر خصوص شناسایی این مشکلات و در نهایت ارائه راهکارهایی برای حل آنهاست. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی بوده و از تحلیل داده های کمی و کیفی استفاده شده است. برای تحلیل داده های در مرحله شناسایی، از سه کدگذاری باز، محوری و گزینشی(نمونه آماری اول ۳۰ نفری) و از نرم افزار Maxqda و در مرحله اعتبارسنجی از توزیع پرسشنامه و تحلیل آن با نرم افزارSmartpls۳ (نمونه آماری دوم ۱۰۰نفری) استفاده شده است. نمونه آماری این پژوهش را تعداد ۳۰ نفر از مدیران و روسای ادارت و ۱۰۰نفر از کارکنان سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تشکیل میدهند .در این تحقیق سعی میگردد با استفاده از چارچوب آسیب شناسی میرزایی اهرنجایی مشکلات در سه حوزه ساختاری، محتوایی و زمینه ای شناسایی گردد. خروجی جدول خواندن متون و مصاحبه با خبرگان ابتدا تعداد ۴۰ کد اولیه و پس از کدگزاری محوری و گزینشی تعداد ۲۲ مولفه شناسایی گردید. پس از آن در مرحله اعتبارسنجی هفت مولفه حذف گردید و تعداد ۱۵ مشکل نهایی شناسایی گردید.از اساسی ترین مشکلات دانش محدود برنامه ریزان سامانه، امنیت پایین در حفظ و انتشار اطلاعات و انگیزه پایین در استفاده از اتوماسیون شناسایی گردید.

کلیدواژه ها

اتوماسیون اداری، ادارات دولتی ، کدگذاری مشکلات، موانع ساختاری ، زمینه ای و رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.