اولین گزارش از یک جنس و چهار گونه ی پادمان Collembola از استان لرستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله آفات و بیماریهای گیاهی، دوره: 86، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEN-86-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه شایان مهر

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

الهام یوسفی لفورکی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مجتبی رحمتی

دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، ایران

چکیده

پادمان فراوان ترین بندپایان خاکزی هستند که تقریبا در همه جا یافت می شوند. این شش پایان کوچک در بسیاری از نقاط ایران از جمله استان لرستان تاکنون ناشناخته باقی مانده اند. به همین منظور، برای بررسی فون پادمان در این استان، در سال ۱۳۹۱، نمونه های خاک از شهرستان خرم آباد جمع آوری شد. این بندپایان به کمک قیف برلیز از نمونه های خاک جمع آوری شده استخراج شدند و پس از تهیه اسلایدهای میکروسکوپی، کار شناسایی گونه ها انجام شد. هفت گونه متعلق به پنج جنس و سه خانواده به شرح زیر شناسایی شدند:  Family Isotomidae; Isotomodella alticola (Bagnall, ۱۹۴۹(;Folsomides parvulus Stach, ۱۹۲۲;Family Tullbergiidae; Metaphorura denisi .Simón Benito, ۱۹۸۵; Family Onychiuridae;  Protaphorura gisini  (Haybach, ۱۹۶۰);  P. fimata (Gisin, ۱۹۵۲);  Thalassaphorura   zschokkei (Handschin, ۱۹۱۹)and T. encarpata (Denis, ۱۹۳۱). جنس Isotomodella Martynova, ۱۹۶۸ و چهار گونهI.alticola ، M. denisi، P. gisiniو T. zschokkei برای فون ایران جدید هستند. هم چنین همه گونه­های این تحقیق برای اولین بار از استان لرستان گزارش می شوند.  

کلیدواژه ها

لرستان, Metaphorura, Protaphorura, Pseudanurophorus, Thalassaphorura

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.