رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و عزت نفس با رضایت از زندگی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-3-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بهزادفر

Iranian Applied Research Center for Public Health and Sustainable Development (IRCPHD), North Khorasan University of Medical Sciences,Bojnourd, Iran

نرگس عرب خزائلی

Allameh Tabatabayi University, Tehran, Iran

حسن خانی

Province Health Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Mazandaran, Iran

نرگس زمانی

Young Researchers and Elite Club, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran.

سعید زمانی

Young Researchers and Elite Club, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran.

چکیده

مقدمه: رضایت از زندگی با چند عامل از جمله عزت نفس و حمایت اجتماعی ادراک شده رابطه قوی و معناداری در گروههای مختلف داشته است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و عزت نفس با رضایت از زندگی در دانشجویان بود. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع تحقیق همبستگی در جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه مازندران بابلسر در سال ۹۴-۱۳۹۳ به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. با استفاده از فرمول کوکران ۲۵۶ نمونه (۱۶۶ دختر و ۹۰ پسر) انتخاب شدند و سپس به سه پرسشنامه مقیاس عزت نفس (RSES)، مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادارک شده (MPSSS) و مقیاس رضایتمندی از زندگی (SWLS) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونT  برای نمونه های مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه در نرم افزار ۱۸ SPSS استفاده شد. یافته ها: با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه بر روی مقیاس رضایت از زندگی و ۴ متغیر پیش بین با استفاده از روش گام به گام در دختران دانشجو نشان داده شد که مقیاس رضایت از زندگی توسط دو متغیر عزت نفس با ضریب (۴۲/۰ Beta=) و حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده با ضریب (۲۴/۰ Beta=) پیش بینی می شود. همچنین در پسران مقیاس رضایتمندی از زندگی توسط دو متغیر عزت نفس با ضریب (۲۸/۰Beta=) و حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی دوستان با ضریب (۲۵/۰Beta=) پیش بینی می شود. نتیجه گیری: افزایش درک حمایت اجتماعی و عزت نفس منجر به بهبود بعد سلامتی و عملکرد کیفیت زندگی می شود. سلامتی و عملکرد یکی از ابعاد مهم کیفیت زندگی است که تحت تاثیر عوامل روانشناختی قرار می گیرد. افزایش این دو متغیر روانشناختی سبب افزایش سطح عملکرد فرد، انجام بهتر فعالیت روزانه و احساس بهتر از زندگی می شود.

کلیدواژه ها

Perceived Social Support, Self-Esteem, Life Satisfaction, حمایت اجتماعی ادراک شده, عزت نفس, رضایت از زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.