بررسی اثر آمینوفیلین داخل وریدی بر میزان موفقیت سنگ شکن داخل حالب در بیماران با یورتروسکوپی مشکل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-3-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا قدیان

Nephrology and Urology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

فاطمه حیدری

Department of Urology, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

هادی برزگر بفروئی

Department of Urology, Faculty of Medicine, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: اسپاسم حالب و درد ناشی از آن یکی از مشکلات انجام یورتروسکوپی است. بنابراین در این مطالعه اثر آمینوفیلین به صورت  وریدی بر کاهش اسپاسم حالب در هنگام مواجه شدن با یورتروسکوپی مشکل مورد بررسی قرار گرفته است.   مواد و روش ها: ۶۴ نفر بیمار با تشخیص سنگ حالب که بر اساس تصویر برداری انجام شده مورد تایید قرار گرفته بودند جهت یورتروسکوپی وارد مطالعه شدند. در حین یورتروسکوپی در مواجهه با اسپاسم یا تنگی حالب، آمینوفیلین بصورت وریدی (محلول یک آمپول ۲۵۰ میلی گرم داخل ۵۰ سی سی نرمال سالین) به بیمار تزریق شد. اطلاعات به دست آمده به روش آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS تحلیل شدند. یافته ها: محدوده سنی افراد شرکت کننده در مطالعه ۱۸ تا ۵۰ سال بود. اثر گشاد کنندگی داروی آمینوفیلین وریدی روی ۲۵ نفر مناسب بود. اما ۳۹ نفر به دارو پاسخ مناسب ندادند و یورتروسکوپی موفق میسر نشد. در مواردی که یورتروسکوپی و سنگ شکنی انجام شد برای ۴ نفر به علت آسیب مخاطی حالب و ۵ نفر به علت عدم سنگ شکنی کامل کاتتر دبل جی تعبیه شد. بنابراین برای ۴۸ نفر کاتتر دبل جی تعبیه شد. ۱۱ نفر از ۳۹ نفری که به داروی آمینوفیلین پاسخ ندادند جهت انجام ESWL ارجاع داده شدند. ۶ نفر از ۲۵ نفری که به داروی آمینوفیلین پاسخ دادند دچار هماچوری خفیف و مختصر شدند ولی هیچکدام هماچوری بارز نداشتند. هیچکدام از بیماران دچار عفونت ادراری ، پارگی حالب و تب نشدند. نتیجه گیری:  با توجه به یافته های این مطالعه می توان پیشنهاد کرد که تزریق آمینوفیلین در موارد یورتروسکوپی مشکل می تواند به عنوان یک راه حل مناسب در اختیار اورولوژیست قرار بگیرد تا از انجام یورتروسکوپی و TUL مجدد و تحمیل هزینه های بیشتر به بیمار و نیز از عوارض یورتروسکوپی جلوگیری شود.  

کلیدواژه ها

Renal Colic, Aminophylline, Ureteroscopy, JJ Catheter, Stone Breaking., رنال کولیک, آمینوفیلین, یورتروسکوپی, دبل جی, سنگ شکنی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.