اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سلامت روان مادران دارای فرزندان مبتلا به اختلالات روانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذوالفقار آبیار

Department of psychology, Ahvaz Branch, Islamiv Azad University, Ahvaz, Iran.

الهام رحیمی

MA in Counseling and Guidance, director of consulting medical science.

سعید احمدی نصرآباد سفلی

Family Counseling, Education Margon, director of the teacher.

علیرضا ماردپور

Family Counseling, Education Office of Margoon, Margoon, Iran

نرگس زمانی

Department of Psychology, Young Researchers and Elite Club, Hamadan Branch of Islamic Azad University, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: اختلالات روانی نه تنها سبب ناکارآمدی بیماران روانی می شوند، بلکه خانواده های آن ها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آن ها را مختل می سازند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سلامت روان مادران فرزندان مبتلا به اختلالات روانی بود. مواد و روش ها: بدین منظور از بین خانواده های فرزندان مبتلا به اختلالات روانی همدان، ۳۴ خانواده به شیوه نمونه در دسترس، انتخاب شدند و با روش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل مورد آزمون قرار گرفتند. مداخلات آموزش تنظیم هیجان، به مدت ۱۲ جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت و گروه کنترل مداخله ای دریافت ننمودند. برای آنالیز آماری داده ها از روش های آماری توصیفی و کوواریانس استفاده شده و ۰/۰۵ ≥ P به عنوان سطح معناداری اختلاف در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل پس از انجام مداخله تفاوت معنی داری در میزان سلامت روان وجود دارد (۰/۰۰۱ = P). همچنین نتایج پژوهش نشان داد که این تغییرات در مرحله پیگیری حفظ شده است. نتیجه گیری: در حوزه درمان و زمینه کار با افرادی که درد ناشی از بیماری های روانی دارند، آموزش تنظیم هیجان با توجه به ماهیت آن، کارا و نوید بخش به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Emotion Regulation, mental health, developmental disorders, emotional disorders, disruptive behavior disorders, mental disorders., تنظیم هیجان, سلامت روان, اختلالات رشدی, اختلالات هیجانی, اختلالات رفتاری مخرب, اختلالات روانی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.