بررسی میزان و عوامل مرتبط با اعزام بین بیمارستانی بیماران از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد در یک دوره ۵ ساله

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJB-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر علیدادی

Baqiyatalla University of Medical Sciences

روح الله زابلی

Department of Health Management, Faculty of Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجتبی سپندی

Baqiyatalla University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: تعداد زیادی از بیماران در مناطق محروم به علت کمبود امکانات درمانی یا عدم ارائه خدمات به موقع و کافی فوت کرده و یا دچار ضایعات غیرقابل برگشت می شوند. بنابراین مدیریت سیستم انتقال بین بیمارستانی نه تنها می تواند به کاهش خطرات و هزینه ها کمک می کند، بلکه اجرای درست آن اصلاح نظام بهداشت و درمان کشور را دربی خواهد داشت. مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی گذشته نگر به روش بررسی روند است. جامعه پژوهش تمامی اعزام های بین بیمارستانی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان کهکیلویه و بویر احمد، تعداد تخت های مراقبت ویژه و پزشکان در طی یک دوره پنج ساله بود. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بوده و ابزار مورداستفاده برای جمع آوری اطلاعات، دفتر ثبت و مدارک بایگانی شده ی این بیماران بود. اطلاعات پس از استخراج به وسیله آمار توصیفی و آزمون آماری ضریب همبستگی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: طی ۵ سال ( ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲) ۴۶۳۵ مورد اعزام بین بیمارستانی انجام شده بود.  بین میزان اعزام با تعداد پزشکان متخصص و عمومی همبستگی معنادار و در جهت عکس وجود داشت (۰.۰۰۱> P). همچنین بیشترین علت اعزام مربوط به کمبود متخصص در تخصص های جراحی توراکس، عروق، مغز اعصاب ،کمبود تخت های مراقبت ویژه و بخش های تخصصی بوده است. نتیجه گیری: برنامه ریزی صحیح در زمینه تامین نیروهای متخصص موردنیاز و متناسب ساختن تعداد پزشک و تجهیزات بیمارستانی و سایر امکانات تخصصی با نیاز یک منطقه، از اتلاف نیروهای انسانی، تحمیل هزینه های سنگین و عوارض ناشی از انتقال بیماران جلوگیری به عمل می آورد.

کلیدواژه ها

Dispatch System, Inter-Hospital Transfers, Referral Patient., بیمار بستری, اعزام, انتقال بین بیمارستانی, ارجاع بیمار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.